14 cazuri noi de gripă în doar şapte zile, în judeţ

14 cazuri noi de gripă în doar şapte zile, în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică ( DSP )Braşov a anunţat că în judeţ au fost înregistrate 14 cazuri noi de gripă, dintre care 9 au fost internate, în doar şapte zile.

În schimb, numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a fost în scădere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSPBraşov, dr. Claudia Bularca, în săptămâna 12-18 decembrie, cele 14 cazuri de gripă, au fost cazuri diagnosticate clinic (pe baza simptomelor pe care le prezentau pacienţii), nu confirmate de laborator.

Dintre aceştia 6 pacienţi cu gripă au fost copii din grupa de vârstă 5-14 ani, cinci dintre cazuri fiind internate. Alte şapte cazuri au fost din grupa de vârstă 15-49 de ani, dintre care patru au fost spitalizate, iar un alt caz a fost din grupa de vârstă 50-64 de ani.

Este a doua săptămână cu infecţie gripală, după ce în precedenta au fost raportate trei cazuri.

Totodată, săptămâna trecută au mai fost raportate şi 989 cazuri de infecţii acute de IACRS, dintre care 20 au necesitat spitalizarea.

Numărul îmbolnăvirilor de IACRS este în scădere faţă de săptămâna anterioară, când au fost înregistrate 1.213 cazuri, cu 22 de spitalizări.

Deasemenea au fost diagnosticaţi cu pneumonie 312 braşoveni, în creştere faţă de 298 în săptămâna anterioară, iar 80 dintre aceştia (faţă de 69 în intervalul precedent) au fost internaţi în spital.

Leave a Reply

Your email address will not be published.