Potrivit SGA, barajele castorilor pot provoca inundații în județul Brașov

În județul Brașov s-a desfășurat, luna trecută, o acțiune de verificare a stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

În urma controlului au fost identificate o serie de puncte critice pe cursurile de apă din județ, din punct de vedere al gestionării situațiilor de urgență generate de inundații.

De exemplu. s-au constatat eroziuni de mal ce pot afecta liniile de apărare împotriva inundațiilor (pe râul Olt în zona Augustin, pârâul Homorodu Mic sector Homorod-Mercheașa, pârâul Homorodu Mare, în aval Drăușeni, pârâul Homorod-Ciucaș, sector Hălchiu-Feldioara, pârâul Bârsa în extravilan Bod, pârâul Tărlung și Teliu în extravilan Teliu).

De asemenea, barajele consturite de castori, spun specialiștii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Brașov, pot provoca inundarea terenurilor limitrofe (pe pârâul Cozd sector extravilan Rupea-Dacia, pârâul Ruginosu, în extravilan la Viștea de Jos).

Alte probleme identificate sunt ridicarea de construcții în zona de protecție a lucrărilor hidrotehnice și executarea unor garduri de delimitare a proprietăților private pe coronamentul și taluzul digurilor ce pot împiedica sau întârzia acțiunile operative de intervenție.

  1. Pai nu au luat baietii da baieti de la universitatea Transilvania o groaza de euroi (peste 1 milion de euro) pe proiectul COREHABS pentru reintroducerea castorilor in zona? Au ros si pista de la aeroport. Sunt dresati de prof Ovidiu Ionescu, ala urmarit penal in scandalul cotelor de vanatoare.

    Reply
    • Las-o cu castorii ca astia nu se vaneaza. Nu prezinta interes nici macar academic. Uite aici chestie tare – Primaria a alocat 68000 lei pt un cabinet stomatologic studerntesc. Faza e ca studentii nu au fata de acel cabinet. Acolo se duc doar profii si niste pile de ale lor si niste cucoane de la birouri de la primarie. Deci geniile de la universitatea Transilvania au gasit o solutie sa-si faca zambetul frumos pe banii fraierilor. Sau poate asa a fost conditia pentru ca marele purtator de vorbe a primariei, SToarcea sa poata sa predea la facultatea de Socio si Comunbicare de anul asta ???

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.