Cafeaua, un simplu moft sau un real beneficiu pentru organism?

Cafeaua, un simplu moft sau un real beneficiu pentru organism?

Cafeaua este ingredientul principal care dă startul fiecărei dimineți, însă de foarte puține ori luăm în calcul dacă aceasta este sau nu benefică pentru organismul nostru. De-a lungul timpului s-au efectuat o serie de studii cu privire la beneficiile pe care le are cafeaua asupra organismului uman, astfel că specialiștii au ajuns în cele din urmă la concluzia că un consum moderat de cafea înseamnă atât un plus de energie, precum și o varietate largă de alte beneficii care ne sunt mai puțin cunoscute.

Cafeaua a devenit o adevarată tradiție dacă luăm în calcul faptul că o consumăm în mod regulat, mai ales în diminețile în care ne simțim lipsiți de energie. Specialiștii au însă o veste bună pentru toți cei care consumă cafeaua cu moderație. Ultimele studii au scos la iveală faptul că un consum moderat de cafea ne oferă atât un plus de energie pentru organism, precum și o mulțime de alte beneficii despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Unul dintre beneficiile de bază ale consumului moderat de cafea este faptul că ne ajută să ne concentram mult mai bine, chiar și în momentele solicitante. Cofeina pe care o regăsim în cafea stimulează și îmbunătățește memoria pe termen scurt, lucru care ne va permite să fim activi chiar și în a doua parte a zilei, moment în care se instalează oboseala. În plus, cafeaua este benefică și în situațiile în care facem efort fizic intens. Consumată cu aproximativ 30 de minute înainte, cafeaua previne apariția oboselii musculare.

Consumul moderat de cafea previne boli precum Alzheimer și Parkinson. Specialiștii au ajuns la concluzia că un consumator de cafea are un risc mult mai scăzut de a dezvolta aceste boli pe parcursul vieții. Aceast lucru nu înseamnă că un consumator de cafea nu poate dezvolta aceste afecțiuni, însă conform studiilor realizate, riscul este unul semnificativ mai mic.

“O cafea de calitate înseamnă totodată și o aromă deosebită pe lângă toate celelalte beneficii pe care le menționează nutriționiștii. Acesta este motivul pentru care noi întotdeauna recomandăm clienților noștri să aleagă o cafea de calitate, chiar dacă de cele mai multe ori gusturile în ceea ce privește aroma unei cafele diferă de la un consumator la altul” a declarat Molnar Iosif Nicolae, administrator la magazinul cu capsule cafea Kafferoma.ro

Nu în ultimul rând însă, consumul de cafea poate preveni totodată și apariția diabetului de tip II. La nivelul județului Brașov, figurau la finele anului 2015 un număr de peste 30.000 de bolnavi de diabet.

Deși cafeaua reprezintă un adevărat beneficiu pentru organism, nutriționiștii avertizează asupra consumului excesiv de cafea care poate transforma aceste beneficii în adevarate probleme de sănătate. Un consum moderat de cafea înseamnă cel mult 2 căni de cafea pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.