În această toamnă, artele spectacolului au fost promovate de AMB și CJ Brașov printr-un proiect cultural

Agenția Metropolitană Brașov a promovat artele spectacolului printr-un proiect cultural co-finanțat de Consiliul Județean Brașov, intitulat “Let’s play art”. Evenimentele s-au desfășurat în județul Brașov și au fost susținute de elevii Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea și Liceului Vocațional de Arte Plastice Hans Mattis Teutsch.

Obiectivul general al proiectului cultural „Let’s play art!” a fost creșterea vizibilității artelor spectacolului prin stimularea creativității tinerilor, prin dezvoltarea abilităților artistice. În plus, s-a dorit extinderea accesului și a participării la cultură către un număr cât mai mare de persoane din Brașov, Râșnov și Prejmer spre artele spectacolului. Valoarea totală a proiectului a fost de 35,765.00 lei, din care 7,325.00 lei (20,48%) au fost co-finanțare proprie a Agenției Metropolitane Brașov, iar termenul de implementare a proiectului a fost luna noiembrie.

“Ne-am dorit să arătăm tuturor că tinerii de la cele două licee implicate în proiect pot să-și asume rolul de artiști. Cei 60 de elevi de la Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” au susținut trei concerte în localitățile Brașov, Prejmer și Râșnov, iar cei 15 elevi de la Liceul de Artă Hans Mattis Teutsch au prezentat o expoziție de pictură. Publicul prezent la evenimente a fost încântat de modul în care au evoluat tinerii artiști”, a susțint directorul AMB, Dragoș David.

Până la începerea derulării celor trei evenimente, a fost selectat un elev din cadrul rândul tinerilor de la cele două licee menționate mai sus, care a fost directorul activităților artistice. Directorul artistic ales a ajutat echipa de implementare a proiectul să realizeze materialele de informare și conceputul evenimentelor ce au fost organizate în județul Brașov.

“O altă activitate a proiectului a fost desfășurarea unui workshop muzical interactiv. Evenimentul a fost coordonat de unul dintre muzicienii de renume ai Brașovului, Steffen Schlandt, iar elevii și profesorii participanți au dezbătut teme privind teoria muzicii și artei”, a mai declarat Dragoș David.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate