Am fost o lună „Senator”

  • Am fost o lună senator
  • Nu mulţi m-au luat peste picior
  • N-au vrut ca eu să mor
  • Dar nici să am cel mai bun scor.

Am candidat la alegerile parlamentare 2016 pentru funcţia de senator. Am cunoscut o lume aparte, foarte diferită de lumea oamenilor obişnuiţi. M-am întâlnit cu persoane publice dar şi cu multe persoane care nu au legatură cu activitatea politică, măcar pentru că trebuie să muncească, să aibă grijă de familie şi, in general, să se lupte cu dificultăţile cotidiene.

Majoritatea oamenilor nu au indrăznit sa creadă ca au în sfârşit cu cineredea România romanilor, şi nici ca mergem impreună mai departe ca să luptăm pentru România. Aşa că 6 din 10 cetăţeni nu şi-au utilizat dreptul la vot. Încă 2 din 10 au crezut că mergem înainte pentru că înainte era mai bine. Iar ultimii 2 şi-au imprăştiat voturile către mulţimea ofertelor disponibile.

Am fost o lună senator, adică aşa eram prezentat sau pur şi simplu aşa credeau unii că este bine să mi se adreseze. Mi s-a spus că face bine la moral şi că trebuie să mă obişnuiesc cu situaţia.

Eu nu am crezut că dacă intru în politică trebuie să devin politician. Aşa cum, dacă intru în garaj nu devin maşina şi nici dacă mă duc la biserică nu devin credincios (decât dacă eram dinainte).

Eu am crezut că se poate intra în politică doar pentru a ajunge intr-un loc în care să-mi folosesc cunoştinţele şi experienţa în folosul comunităţii.

Au fost mulţi care au crezut în mine şi le mulţumesc.

Au fost mulţi care nu au crezut în mine şi le mulţumesc pentru experienţa la care am participat.

Din păcate, sunt mulţi care nu au crezut în nimic şi pe aceştia îi compatimesc. Pentru că a-ţi pierde speranţa este cel mai rău şi de boala asta se scapă greu.

Am fost o lună “senator“, acum sunt bine. Nu mi-am pierdut speranţa şi vă rog pe toţi să vă bucuraţi de ce aveţi şi să speraţi că se poate şi mai bine.

Cu drag,

Gheorghe Gabriel ANTOHE

Leave a Reply

Your email address will not be published.