Organizațiile din ALDE Brașov care nu au performat vor fi dizolvate

Proaspătul deputat ALDE Brașov, Remus Borza, a declarat că scorul obținut la alegerile parlamentare îl onoreaz, dar îl și obligă.

„Trebuie să mulțumesc membrilor de partid, activului de bază, dar și tuturor cetățenilor care ne-au votat. Din păcate filiala ALDE Brașov este o organizație relativ mică, care a dat cât a putut. Foarte multe voturi le-am luat de la simpli cetățeni, fără apartanență politică. Indiscutabil au fost oameni care ne-au votat chiar dacă sunt membri de la alte partide, PNL sau PSD. Mi-am luat angajamentul de a fi un soldat credincios cetățenilor brașoveni și de a fi un suținător al intereselor legitime ale acestora. Vreau să remarc efortul unor colegi, Ion Frențiu, Laura Bratosin, Radu Pușcariu, dar în egală măsură sunt colegi precum Vlad Dobrogeanu, Eva Șhiopu, Ionuț Busuioc, Ștefan Ciolan, Diana Onu, Viorel Luca, Ioan Ghișe sau Marius Oprea, care au muncit foarte mult ca să recuperăm handicapul de la localele din iunie. Am avut o creștere de la 4.000 de voturi în iunie la peste 7.000 de voturi. Ideal ar fi să ne organizăm într-o manieră mai eficientă. Am avut și o spun cu mâhnire mulți colegi care nu s-au implicat prea mult sau au făcut non combat”, a precizat Remus Borza.

Vom lua măsuri din ianuarie

Acele organizații din ALDE Brașov care nu au performat vor fi dizolvate și vacantate toate posturile, a anunţat Borza, care promite reconstrucția ALDE cărămidă cu cărămidă.

„Vrem oameni noi, responsabili, iar la viitoare confruntare ALDE va sta mult mai bine. De asemenea, din ianuarie vom renunţa la conducerea bicefală şi vom avea un sistem unitar de conducere. E un scor la limită pe care l-am obținut, potențialul partidului este mult mai mare. Nu am acceptat niciun troc, nu am acceptat compromisuri, tocmai pentru a nu-mi crea obligații. Mi-am finanțat singur campania, nu am obligații financiare către nimeni. Vreau să-i felicit și pe ceilalți deputați și senatori de la celalte partide. I-am îndemnat pe toți să lăsăm orice influența ideologice și să milităm ca o echipă unită pentru interesele brașovenilor. Sper ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Borza.

ALDE vizează posturi în viitorul guvern la ministerele economice, dar și Agricultura sau al Educației, a mai precizat Borza, unul dintre cei nominalizați, neoficial, pentru postul de ministru al Energiei: „Vom avea două-trei ministere, dar nu mai mult. Vom avea și posturi de secretari de stat, pe la autiritățile publice”.

„Vreau să le mulțumesc și eu brașovenilor, am câștigat o echipă și am demonstrat că suntem uniți. Chiar dacă suntem puțini, de multe ori am reuţit să facem lucruri care părea imposibile. Chiar dacă nu am obţinut mandatul de senator şi consider că am câștigat la nivel de partid și eu personal. Ne-am fi dorit să avem mai multe voturi, dar există o creştere de 50% a partidului, ceea ce înseamnă foarte mult”, a afirmat şi Laura Bratosin, primvicepreşedintele organizaţiei municipale a ALDE Braşov.

 

  1. Cui foloseste comentariul acesta, atata timp cat e vorba despre cel mai simplu monolog: „de la om inapoi la (acelasi) om.
    Eu scriu, eu citesc, eu (ma) analizez. Ca un fel de antrenament politic. Desi toata lkumea observa, ca este nevoie de comunicare, dar cu schimburi de opinii, rubrica asta pe care scriu si eu acuma, nu cred ca are vreo valoare reala. Din nefericire, aspectul este valabil pentru toate partidele. Asta inseamna ca intrajutorarea nu este necesara?. Dar atunci, de ce rezultatele sunt atat de slabe?. Chiar nimeni nu vrea sa-si asume responsabilitatea intr-un mod serios?.
    Si ce daca am votat ALDE?. Dar daca vreti sa aveti un viitor, va rog sa schimbati formula promisiunilor fara acoperire, ca sa nu ajungeti precum PNL.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.