Concert simfonic extraordinar, alături de Cristian Oroşanu şi Roman Patočka

Concert simfonic extraordinar, alături de Cristian Oroşanu şi Roman Patočka

Filarmonica Braşov , aflată la cea de-a 139-a stagiune, va oferi un concert simfonic extraordinar, ce va avea loc în data de 15 decembrie, ora 19.30, la Sala Patria.

Orchestra simfonică va interpreta sub bagheta maestrului Cristian Oroşanu, avându-l ca solist pe violonistul Roman Patočka din Cehia.

În program: L. van Beethoven – Concert pentru vioară şi Simfonia a VIII-a

Bilete se pot procura de la Sala Patria începând de luni şi miercuri, de la ora 12.00 la 15.00, marţi şi joi, în intervalul orar 16.00-18.00.

Cu un repertoriu larg, ce cuprinde lucrări din toate epocile muzicale, Cristian Oroşanu, în prezent dirijor al Filarmonicii din Braşov, a activat ca dirijor angajat al Operelor Naţionale din Cluj şi Bucureşti, în repertoriul său fiind astfel incluse peste 30 de titluri de creaţii ale geniului. Talentul, pasiunea, rezultatele unei cariere de excepţie ale artistului au fost recunoscute prin Premiul ce   i-a fost acordat de către Uniunea Criticilor Muzicali „M. Jora” (2003).

Tânărul Roman Patočka este o stea a generaţiei actuale de solişti clasici. A colaborat cu dirijori eminenţi si a interpretat alături de diferite orchestre. Este câştigătorul şi laureatul a numeroase concursuri, precum: „Prague Spring Competition”, „Yamaha Scholarship Europe”, Concursul Internaţional „Václav Huml” din Zagreb, „Max Rostal” – Berlin şi „Pablo de Sarasate” în Pamplona.

Succesul înregistrat la aceste competiţii i-au conturat reputaţia, reuşind să fie tot mai solicitat în calitate de solist violonist.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate