Oamenii sunt egali, votul lor este egal, indiferent de statutul social

Noi trebuie sa invatam ceva ce probabil nu vom invata curand. Oamenii sunt egali, votul lor este egal, indiferent de statutul social, superioritatea intelectuala sau locul unde voteaza. Indiferent de rezultatul votului, acesta trebuie acceptat de toti si mai cu seama de cei care sunt nemultumiti.

Cu toate acestea, sa stiti ca nu votul este determinant atunci cand iti doresti o viata mai buna. Exemplul societatii civile este cel care da tonul in orice loc democratic.

Fa bine si fii intelegator cu cel din jur, deschide-i ochii, nu il injura sau ii impune abuziv, munceste si gandeste inovativ, fii un exemplu in societate si o sa vezi ca acolo este cheia. Citeste „Mani Pulite” si o sa vezi ca romanii nu sunt chiar prosti. Nu ii desconsidera pe cei in varsta care au votat altfel decat tine.

Lumea reala este alta decat aceea de pe Facebook, iar cei care trebuie stiu foarte bine acest lucru, dar prefera sa bage capul in nisip. Implica-te zi de zi in ceea ce faci si fa mai mult decat sa iti pazesti spatele si buzunarele.

Ai dreptul sa fii dezamagit ca nu te conduce cine ti-ai dorit tu, si ai tot dreptul sa iti strangi jucariile si sa pleci. Este drumul cel mai scurt si cel mai usor, al celui care nu intelege ca o societate sanatoasa si trainica se construieste cu fiecare individ in parte, de jos in sus si niciodata de sus in jos. Si inca ceva: nu se construieste o fundatie iarna si un acoperis cand ploua.

Romania are un presedinte de dreapta si va avea probabil un guvern de stanga. Suntem o tara democratica, cu un inceput real de opozitie de dreapta si cu o stanga mai puternica decat cea a lui Iliescu.

Eu va invit sa avem atitudine si coloana vertebrala, si sa muncim inteligent. Asta va crea acea societate care va da in mod natural acei lideri pentru care o sa stea la coada sa voteze si cei 60%, care astazi nu au priceput ca scarba nu se trateaza cu absenta nemotivata.

  1. Acesta este un test.
    „Scarba nu se trataeaza prin absenta” , este o observatie pertinenta, dar insuficienta. Pentru ca acei 60% absenti, desi par a fi o amenintare latenta, segmentul este insuficient coagulat. Vorbim de fapt despre o lume tacuta care se exprima numai in locatii publice, sau in stricta intimitate. Pe care nimeni nu o aude. Asa nu se va face niciodata o politica adevarata. As fi foarte curios sa aflu o explicatie a unui „politician”, vizavi de aspectul: „De ce nu merge lumea la vot”?. Si asta in contextul faptului ca o astfel de tema inca nu a fost dezbatuta si nici lamurita. Iar asta poate fi o provocare!. Va arunc manusa.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.