S-a dat startul la schiat! Ce pârtii sunt practicabile în Poiana Brașov

Administratorul public al municipiului, Miklos Gantz, împreună cu administratorul pârtiilor, Dorin Drăgoi, au deschis astăzi, în prezența mass-media, pârtiile de pe domeniul schiabil Poiana Brașov.

„Am deschis pârtiile astăzi, 8 decembrie,  cu două săptămâni mai devreme decât anul trecut. Sunt deschise toate pârtiile, cu excepția părților inferioare ale pârtiilor Lupului și Subteleferic. Starea pârtiilor este foarte bună, stratul de zăpadă în partea superioară depășește un metru, iar în părțile inferioare este între 50 și 70 cm. Zăpada a fost produsă în cea mai mare parte de echipamentele de înzăpezire, este zăpadă artificială și având în vedere că temperatura medie este acum între -5 și -10 grade Celsius, instalațiile de zăpadă artificială vor funcționa și zilele viitoare. Până acum am utilizat 80.000 mc de apă, avem patru ratracuri, 120 de lăncii pulverizatoare și 24 de tunuri de zăpadă, iar în următoarea perioadă vor mai veni încă cinci. Având în vedere prognoza meteo, credem că va fi un sezon de schi bun, care preconizăm să dureze până la sfârșitul lunii martie. Îi invit pe toți românii și pe toți brașovenii să se bucure de cel mai mare și cel mai modern domeniu schiabil din România˝, a declarat Miklos Gantz.

Se poate schia pe următoarele pârtii: Lupului, partea superioară, Kantzel, Sulinar și Drumul Roșu, până la bază, Bradului și Stadionului. Deocamdată rămân închise pârtiile Ruia, Subteleferic-zona inferioară și Lupului-zona inferioară.

Pe pârtia Bradul va funcționa și instalația de nocturnă, astfel că turiștii se pot bucura des schi și după lăsarea întunericului.

Sistemul de înzăpezire cu lăncii funcţionează la temperaturi de -4°C, iar tunurile la -2°C.

De astăzi au fost puse în funcțiune și instalațiile pe cablu dedicate sezonului de iarnă: telegondola, telescaun Ruia și teleschiurile Bradul și Stadionului.

Și pârtia de săniuș este funcțională și, dacă condițiile meteo vor permite, în perioada următoare vor fi deschise și pistele de tubing

Leave a Reply

Your email address will not be published.