Spre vindecarea societății

La 36 de ani sunt printre cei pe care PSD vrea să îi trimită în Camera Deputaților. Lucrez de 14 ani, imediat după ce am terminat facultatea. De 12 ani activez în domeniul fondurilor nerambursabile. Iar de 16 ani sunt parte din PSD Brașov.

Generația mea, a celor care au copilărit în anii 80 dar și-au trait tinerețea după Revoluție și maturitatea după anii 2000, este foarte prezentă printre candidații acestor alegeri.

Dar nu la fel de mult se regăsește în rândul alegătorilor, a celor care cred în rostul votului democratic. Să reprezinți astăzi, în calitate de parlamentar, un județ, sute de mii de oameni, sute de mii de nevoi și de așteptări, mi se pare cea mai mare provocare și răspundere. Îmi propun să tratez această demnitate la fel ca toate locurile mele de muncă anterioare, în mediul privat sau în mediul public.

Am dat mereu tot ce am avut mai bun la locul de muncă, chiar dacă nu mereu condițiile erau mulțumitoare. Am avut respect față de angajatorii și colegii mei, am lucrat mereu cu un plan clar pe masă, nu mi-am încălcat principiile în munca mea, am avut deschidere și o atitudine proactivă față de ”beneficiarii” mei, indiferent cine au fost ei. Și, important, zic eu: am stat la fiecare loc de muncă doar atâta vreme cât am simțit că dau randament și sunt motivată.
Eu cred că un astfel de comportament din partea parlamentarului față de cei pe care îi reprezintă este un prim pas către vindecarea societății și, poate, a democrației românești.

Desigur, fiecare candidat ales va susține programul de guvernare al partidului din care face parte.
Cred cu tărie că programul PSD va convinge românii, este singurul program care este complet, credibil, și include, în premieră, schița bugetului pentru anul 2017. Văd programul propus de PSD asemănător cu un proiect finanțat din fondurile nerambursabile: identifică nevoile și beneficiarii, fixează ținte clare, propune măsuri concrete – de la agricultură, sănătate, antreprenoriat, la fiscalitate, nivelul veniturilor și investiții publice – are un buget detaliat, cu surse de finanțare dar și un grafic de realizare în timp, foarte explicit.

Dar, la fel de important, cred că toți parlamentarii unui județ, chiar ai unei regiuni de dezvoltare, indiferent de culoare politică, trebuie să facă echipă pentru județul sau regiunea lor când e vorba de marile proiecte. Dezbaterea cu transparență e utilă, eu am pus-o mereu în practică, iar compromisul pentru concretizarea proiectelor este esențial ca mod de lucru.

Beneficiarilor finali ai proiectelor în care am lucrat le datorez mult din calitatea muncii mele și din ceea ce am devenit: fie că aceștia erau cetățenii pe care îi informam despre aderarea la Uniunea Europeană când lucram la Ministerul Integrării Europene, tinerii antreprenori pe care i-am consiliat sau studenți la medicină pentru care am realizat proiecte de practică la Școala Română de Afaceri Brașov, firmele pentru dezvoltarea cărora am accesat finanțare nerambursabilă ca și consultant în fonduri europene, sau femei de etnie rromă pe care le-am calificat gratuit cu fonduri europene.

Asta mi-a demonstrat că reușita vine atunci când ești capabil să construiești o relație de parteneriat cu cei pe care îl reprezinți. E drept, în politică nu prea s-a lucrat astfel. Eu însă îmi doresc să păstrez modul acesta de lucru și știu că așa va face întreaga echipă a PSD.

  • Roxana Mînzatu
  • Candidat la Camera Deputaților

Cod AEP 11160007

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate