Regizorul Igor Cobilianski, întalnire cu publicul braşovean

Regizorul Igor Cobilianski, întalnire cu publicul braşovean

Proaspăt premiat la Festivalul de Film de la Talinn, regizorul Igor Cobilianski vine al Braşov la o intâlnire cu publicul brașovean moderată de criticul de film Alin Ludu Dumbravă.

Evenimentul se va desfaşura la Cinemateca Patria, pe 3 decembrie, începând cu ora 19.00.

Nu ratați „Afacerea Est”, veți râde garantat!

Sinopsis:
Doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un găinar plin de idei caută bani pentru a-și îndeplini visurile. Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave unor gangsteri caucazieni. Planurile li se dau peste cap când sunt jefuiți în tren, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă să se îmbogățească repede și fără prea mare efort prin alte metode.

„Afacerea Est“, singura prezenţă românească din competiţie, se întoarce acasă de la Tallinn Black NIghts International Film Festival (festival de categoria A) cu 2 trofee. Igor Cobileanski, regizorul şi scenaristul filmului, a luat premiul pentru Cel Mai Bun Scenariu.

Preț bilet: 10 lei. Rezervări: bilete@cinematecapatria.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.