Cine suntem? Ce trebuie să facem? Încotro ne îndreptăm?

tricolorAstăzi, pentru toți românii este o zi specială: este ziua noastră, este ziua României noastre!

Cine suntem? 

Pentru a răspunde la acestă întrebare nu trebuie decât să ne lăsăm orgoliile nărunte la o parte și să vedem istoria noastră de 2000 de ani. Trebuie să redescoperim porțile maramureșene, măreția munților Carpați, frumusețea și bogăția dealurilor transilvane, frumusețea și bogăția portului românesc, simplitatea bisericilor de țară unde ortodoxismul a avut capacitatea să ne țină uniți, cu alte cuvinte ar trebui să ne uităm în istoria noastră.
Dar mai trebuie să facem ceva… Să ne aplecăm cu respect și să îi omagiem pe eroii noștri care au apărat cu sângele lor aceste pământuri, care prin jertfa lor ne-au unit astfel încât astăzi să fim toți uniți sub același steag. Și mai trebuie să analizăm cu atenție faptele adevăraților bărbați ai acestui neam, care prin deciziile lor de la 1859 și 1918 au făcut posibilă unificarea și modernizarea României. Totodată, ar trebui să nu uităm și atrocitățile celui mai dur regim dictatorial din România și modul în care urmașii lor post-comuniști au încercat în acești 27 de ani să îngenuncheze această țară…

Ce trebuie să facem?

Este momentul ca fiecare dintre noi să conștientizăm apartenența noastră la adevăratele valori ale românilor: cinstea, ospitalitatea, hărnicia, istețimea și curajul. Curajul de a ne face DATORIA față de această țară, așa cum au făcut-o înaintașii noștri.
Curajul de a spune NU celor care vor să ne întoarcă din drumul nostru care nu poate fi altul decât unul european. Astăzi, mai mult ca oricând ar trebui – parafrazându-l pe JF Kenedy – înainte să ne întrebăm ce a făcut România pentru noi, să ne întrebăm ce am făcut noi pentru România?

 Ce trebuie să facem?

Această ultimă întrebare are un singur răspuns: SĂ NE FACEM DATORIA DE CETĂȚENI AI ROMÂNIEI!
 Dacă aceasta înseamnă să fim solidari, să încercăm să dăm fiecare tot ce este mai bun din noi la locul de muncă, să ne întoarcem acasă să reclădim România, să învățăm să îi ajutăm pe cei din jurul nostru, să nu mai fim RĂI ÎNTRE NOI,  să nu mai fim ranchiunoși, să regăsim în fiecare din noi valorile mai sus amintite, atunci ACEASTA TREBUIE SĂ FACEM!
adrian opricaȘi mai trebuie să facem ceva: să ne facem datoria de cetățeni! Să ne iubim drapelul, să ne respectăm istoria și imnul național, să mergem la vot exercitându-ne un drept câștigat prin sacrificiul înaintașilor noștri, să fim BUNI CETĂȚENI AI ROMÂNIEI! Doar așa România, Brașovul POATE MERGE ÎNAINTE!
La Mulți Ani, ROMÂNIA!
Adrian Oprică,
Liderul consilierilor PNL din Consiliul Local Brașov
COD AEP 11160004 

Leave a Reply

Your email address will not be published.