Show automobilistic pe circuitul de la Prejmer

circuit-prejmer1A devenit un obicei al Asociatiei Judeţene de Automobilism Sportiv (AJAS) Braşov, în speţă al clubului Auto Blic, de a valorifica prin organizarea de competiţii sportive pentru amatori pauza de iarnă a motorsportului Românesc.

Campionatul Judeţean de Promo Rally, continuator al competiţiilor desfăşurate sub denumirea generică „O Noua Generaţie”, revine în actualitate şi în pauza competiţionala 2016-2017 cu un format asemănător ediţiei 2015-2016 şi este dedicat exclusiv celor care doresc să acceadă către înalta performanţă a automobilismului sportiv.

Ca şi în ediţiile anterioare, campionatul este organizat după normele şi regulamentele Federaţiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS), cu reguli mai permisive în ceea ce priveşte echipamentul de securitate, dar desfăşurat pe trasee mai puţin periculoase.

În ceea ce priveşte aplicarea regulamentelor sportive, toate etapele se vor desfăşura sub stricată supraveghere a oficialilor FRAS – AJAS. Competiţia este deschisă doar amatorilor din întreaga ţară și se va desfăşura în (minimum) trei – (maximum) cinci etape, în perioada noiembrie 2016 – martie 2017.

Campionatul din acest sezon se va desfășura pe circuitul de karting de la Prejmer (la 10 km de  Braşov). Configuraţia circuitului şi a spaţiilor adiacente permite organizatorului să pună la dispoziţia participanţilor, la fiecare etapă, trasee de concurs diferite. Se vor schimba atât sensul de desfăşurare, desenul traseului, dar şi suprafaţa de rulare.

Evaluarea (arbitrajul) participanţilor în vederea desemnării castigatirlor de clase, etapă cu etapă va fi asigurată de echipa de oficiali din cadrul Colegilui Judeţean de Arbitrii Braşov. Câştigătorii vor fi premiaţi după ce echipa managerială Auto Blic, care a reuşit să pună la punct detaliile privind premiile acordate atât câştigătorilor de etape, cât şi celor care vor ieşi invigatori în clasmentele generale a celor trei clase de concurs.

“Ne aşteptam la o participare cel puţin la fel de numeroasă ca și în sezonul 2016 având în vedere interesul manifestat de potențialii participanţi” a declarat Cristian Andrei, directorul de organizare din cadrul Auto Blic, managerul proiectului Promo Rally.

“Schimbarea configuraţiei traseului de concurs, premiile puse în joc şi nu în ultimul rând dorinţa tinerilor posesori de automobile de a participa la curse ne face să fim optimisiti asupra susccesului acestui proiect şi în acest sezon”, a adăugat acesta.

Înscrierile pentru prima etapă continua până vineri, 25 noiembrie, urmând ca cei care se vor înscrie în ziua de concurs să plătească o taxă de interziere.

Toate detaliile şi domentele sportive sunt disponibile pe www.autorally.ro, iar informaţii suplimentare se pot obţine pe mail sau la telefon, prin apelarea persoanelor nominalizate în documente.

 

Calendarul competiţional (proiect)

  • Etapa I                        Duminica 27/11/2016 asfalt ciruitul mic*
  • Etapa a-II-a    Duminica 18/12/2016 asfalt circutiul mare*
  • Etapa a-III-a   Duminica 22/01/2017 asfalt in urmarie*
  • Etapa a-IV-a   Duminica 19/02/2017 mixt*
  • Etapa a-V-a    Duminica 12/03/2017 asfalt*
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via