Programul PSD pentru sprijinirea mediului de afaceri

marius-duncaPreședintele PSD Brașov, Marius Dunca, a prezentat măsurile pe care social-democraţii vor să le promoveze  pentru încurajarea mediului de afaceri.

„Avem în vedere înființarea ministerului IMM-urilor, Anteprenoriatului și Turismului, pentru că 99% din companii sunt IMM-uri, care produc 60% din PIB și angajează 60% din forța de muncă. Cum îi sprijinim: informatizare, până la 1 dec 2018, aceste firme vor face plățile exclusiv online,  la fel depunerea declarațiilor, se va face tot online. Până la același termen se va face interconectarea sistemelor informatice între instituțiile statului, pentru a nu mai merge la câte o instituție pentru a obține un act, acesta să se facă rapid, prin interconectarea insittuțiilor”, a precizat Dunca.

Mai mult, acesta spune că  vor exista restricții și asupra instituțiilor care face cel mult un control pe an, cu excepția sesizărilor și cazurilor flagrante.  De asemenea, PSD doreşte creșterea rolului consultantului fiscal, a contabilului şi a auditorului, care vor fi cei care vor interacționa cu instituțiile de control. Managerii și administratorii nu vor mai pierde timp pentru a răspunde organelor de control, susţiin social-democraţii.

„Un element foarte important este Legea prevenției. Nu se va lua nicio măsură din partea instituțiilor de control împotriva unei firme fără parcurgerea etapelor premergătoare de informare și prevenție (cu excepția cazurilor de natură penală)”, a mai menţionat Marius Dunca.

În ceea ce priveşte industria de apărare, preşedintele PSD a reamintit că angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru acest domeniu, patru fiind obiectivele principale, între ele – revitalizarea industriei de apărare şi a cercetării în domeniu, susţinerea parteneriatelor strategice cu SUA, NATO şi UE.

Ca exemplu concret, PSD vrea deschiderea Fabricii de Pulbere Făgăraș , pentru care sunt necesare 4 milioane de euro pentru a o pune pe picioare. Există utilaje aduse de Guvernul Ponta, în urma unei investiții de circa 10 milioane de euro, dar stau nemontate în curtea fabricii.

  • Marius Dunca,
  • Președinte PSD Brașov
  • Candidat PSD pentru Senat

Comandat de PSD Brașov, executat de Sed Media SRL

Cod Unic AEP 11160007

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.