Dreptul de a o duce mai bine

viorel-chiriacAm eşuat ca naţie? Nu, dar cineva tare şi-ar mai dori să se întâmple asta. Poate că trebuie să fim mai cuminţi, poate că trebuie să rămânem doar o piaţă de desfacere pentru produse, iar magazinele din care le cumpărăm să fie aşezate exact acolo unde pe vremuri erau fabricile, metamorfozate subit după Revoluţie în „grămadă de fier vechi”.
Românii trebuie să o ducă mai bine probabil doar cât vor alţii. Acei „alţii” sunt preocupaţi de cifre, deficite, bugete, sustenabilitate. Acestea sunt cuvintele sub care încearcă să interzică un drept. Dreptul de a o duce mai bine.
Aici încadrez eu oportunitatea de a avea cu 102 taxe mai puţin, sau de a folosi banii obţinuţi prin creşterea economică pentru a acorda creşteri salariale medicilor şi profesorilor. Să vrei să împiedici exercitarea dreptului de a o duce mai bine, îmi seamănă a rea-voinţă.
PSD este acuzat că vrea să cheltuiască banii doar pe salarii. Am să vă spun că sunt calcule care arată că bugetul României poate suporta o creștere pentru salariile publice  de până 56%. Noi propunem doar 15%.
Ar fi putut merge în ală parte aceşti bani, de la buget? Sigur că da, atunci când ai nişte priorităţi, aloci fondurile conform acestora.
Totuşi, guvernul care vrea să conteste modificările iniţiate de noi, ar fi trebuit să cheltuie în 2016,  255 de miliarde de lei. În nouă luni au reuşit să cheltuiască 169 miliarde de lei. Dacă faceţi regula de trei simplă aflaţi că în acest ritm ar mai rămâne necheltuită o sumă în jur de 29 de miliarde.
Cine sunt ei să interzică dreptul de a o duce mai bine? 
  • Viorel Chiriac
  • Candidat PSD la Camera Deputaţilor
Cod AEP 11160007

Leave a Reply

Your email address will not be published.