Serviciul public de termoficare a primit licența de la ANRSC

tetkron Bepco incalzireAutoritatea Națională de Reglementare a Serviciilor Comunale a dat astăzi licența pentru funcţionarea serviciului public de termoficare în sistem centralizat.

Viceprimarul Mihai Costel ne-a declarat licenţa a fost obţinută ca urmare a completării documentaţiei care a fost depusă după ce a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local aprobată ieri în şedinţa deîndată.

mihai costel„În acest moment suntem în curs de probe tehnologice, verificare a instalaţiior, iar în zilele următoare atât reţeaua de transport, cât şi cea de distribuţie să preia agentul termic. Au fost numeroase avarii, ţinând cont că reţeaua de transport nu a mai fost apă din 7 aprilie, pe de o parte, iar la reţeaua de distribuţie au existat o serie de debranşări necontrolate. În acest moment anunţăm public reluarea semnării contractelor cu viitorii beneficari, ţinând cont că avem licenţa de funcţionare, iar urmare a controlului desfăşurat de Protecţia la Serviciul Public Local de Termoficare, vom reface contractele, prin completarea tarifelor, a modalităţilor de facturare şi de plată. Trebuie precizat că, din punct de vedere al legalităţii, cei de la Protecţia Consumatorului au constatat că serviciul a fost înfiinţat legal”, ne-a declarat Mihai Costel

Acesta a precizat că autorităţile locale fac toate eforturile să fie livrată apa caldă şi căldură în cel mai scurt timp.

sorin susanu„Ca urmare a controlului demarat in data de 03.11.2016 cu referire la sistemul de termoficare Brasov, Comisariatului Judetean pentru Protecția Consumatorilor Brașov a incheiat astazi, 11.11.2016, procesul verbal prin care a sanctionat  SPLT Brasov si a obligat prin masura impusa ca pana cel tarziu in 22.11.2016 sa intre in legalitate cu privire la aspectele constatate. Mentionam faptul ca, Comisariatului Judetean pentru Protecția Consumatorilor Brașov nu a solicitat SPLT Brasov sistarea incheierii contractelor cu asociatiile de proprietari si nu a impus nici alte masuri in acest sens. Vom supraveghea in continuare acest segment de activitate si vom interveni ori de cate ori va fi cazul in sprijinul consumatorilor, iar cei responsabili pentru prejudicierea grava a drepturilor consumatorilor si pentru punerea in pericol a vietii si sanatatii acestora vor fi sanctionati”, se arată într-un comunicat de presă semnat de comisarul regional de la Protecţia Consumatorului,  Sorin Susanu.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via