Ținuta de vânător de munte a Regelui Ferdinand, expusă la Muzeul Județean de Istorie

uniforma-regelui-ferdinandExpoziție de excepție care nu trebuie ratată, la Muzeul Județean de Istorie. Una dintre cele mai valoroase piese muzeale este expusă în Casa Sfatului. Este vorba despre uniforma de vânător de munte, în care Regele Ferdinand și-a găsit sfârșitul. Familia a vrut să îl înmormânteze cu acea ținută militară, însă în notițele personale s-a găsit o mențiunbe potrivit căreia Regele Ferdinand și-a dorit să fie îngropat în uniforma de cavalerie.

expozitie-vanatori-de-munte-brasov-054

Din cauză că trupul Regelui devenise rigid, uniforma de vânător de munte a fost tăiată și ulterior refăcută, fiind în păstrarea Muzeului Național Militar care poartă chiar numele Regelui Ferdinand. Uniforma, precum și alte exponate despre istoria vânătorilor de munte sunt expuse la Muzeul Județen de Istorie din Brașov, cu ocaiza împlinirii a 100 de ani de la înființarea acestei arme.

expozitie-vanatori-de-munte-brasov-056

Regele Ferdinand a murit la Sinaia, la 20 iulie 1927, în urma unui cancer galopant la colon. A fost înmormântat la Mănăstirea Curtea de Argeș.

CLICK pe poze pentru a se mări!

„Va asteptam la expozitia Centenarului Vanatorilor de Munte ! Cu aceasta ocazie puteti sa vedeti sau sa revedeti si expozitia Brasov 1916, deschisa la 27 august!”, le transmite Nicolae Pepene, directorul Muzelui Judeţean  Braşov.

In videoclipul de mai jos aflati o poveste emotionanta de razboi, prezentata in prima sala a expozitiei Brasov 1916.

Loading...
  1. […] Expoziție de excepție care nu trebuie ratată, la Muzeul Județean de Istorie. Una dintre cele mai valoroase piese muzeale este expusă în Casa Sfatului. Este vorba despre uniforma de vânător de munte, în care Regele Ferdinand și-a găsit sfârșitul. Familia a vrut să îl înmormânteze cu acea ținută militară, însă în notițele personale s-a găsit o mențiunbe potrivit căreia Regele Ferdinand și-a dorit să fie îngropat în uniforma de cavalerie… mai mult […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via