Desene animate cu cine este „fata lui tata” care deschide listele PNL-PDL Braşov

Mara Mares, într-o poză office, în care a deschis agenda la mijloc şi abordează o alură de scrib

Mara Mares, într-o poză office, în care a deschis agenda la mijloc şi abordează o alură de scrib

Şedinţa Biroului Politic al PNL în care s-au stabilit candidaţii a fost marcată de tensiuni, în condiţiile în care o parte din vechea garnitură a partidului nu s-a mai regăsit pe listele pentru parlamentare, un exemplu fiind fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu, lăsat la vatră (ceea ce nu este neapărat un lucru rău – n.a.) pentru o tânără de 24 de ani, scrie Gândul.

Tânăra de 24 ani care va deschide lista Camerei Deputaţilor la Braşov, Mara Mareş, absolventă a Facultăţii de Studii Europene şi Internationale din cadrul King’s College, University of London, l-a „scos din joc” pe fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu, care „a rămas la vatră” pentru ca partidul să se reînnoiască, aşa cum a declarat preşedintele PNL Alina Gorghiu la finalul şedinţei BPN, făcând referire la foştii parlamentari care nu s-au mai regăsit pe liste în zonele eligibile, cum ar fi şi senatorul Nicolae Vlad Popa.

Mara Mareş s-a mândrit cu educaţia primită şi cu studiile absolvite, dar nişte diplome nu ţin loc de realităţile României, chestiune demonstrată deplin de tehnocraţii din Guvernul Cioloş, spun unii, mult preaşcoliţi pe-afară şi care nu mai ştiu că românii au probleme

Mara Mareş nu a putut spune care este diferenţa între legile organice şi cele ordinare şi a ezitat să spună care este camera decizională pentru proiectele de lege care vizează educaţia, deşi a spus că ar vrea să facă parte din Comisia de politică externă sau din Comisia de educaţie care „vine oarecum tangenţial” cu proiectul său de ţară, mai scriu jurnaliştii de la Gândul.

Mara Mareş a negat că ar fi „fata lui tata” şi a susţinut că nu a abordat-o nimeni pentru a candida pe listele PNL şi că şi-a depus singură candidatura, direct de la Londra, probabil, că acolo spunea pe pagina personală de Facebook că trăieşte.

„Le voi spune că nu este adevărat. Datorită tatălui meu am crescut cu nişte concepţii profund liberale, mi-a oferit o educaţie şi o deschidere către politică, dar cred că oricine îşi imaginează că un consilier judeţean ar putea să impună pe oricine pe listă, fiica lui sau o persoană apropiată, este naiv. (…) (Tatăl meu-n.r.) este şef de filială la Făgăras, vorbim despre o filială a unui oraş, municipiul undeva pe la douăzeci şi ceva de mii de locuitori (Nasol pentru junioara liberală în cauză, pentru că dovadă de superficialitate. Vrea să reprezinte un județ dar nu are habar că, potrivit recensământului din 2012, Făgărașul avea 28.330 de locuitori. Aproape spre 30.000 … Vorbim de cifre oficiale totuși, dar există o scuză: de la Londra lucrurile se văd altfel). Deci nu vă imaginaţi o putere supremă a tatălui meu”, a declarat Mara Mareş, întrebată ce le va spune celor care cred că se află pe primul loc pe lista PNL Braşov pentru Camera Deputaţilor pentru că este „fata lui tata”.

Ea a promis să dovedească profesionalism.

„Visez la acest lucru de copil. Astăzi a fost prima ocazie. Mi s-a oferit prima ocazie de a pune în practică tot ce mi-am dorit eu în tot parcursul meu educaţional până la ora aceasta. Mi-am depus candidatura, colegii mei de partid m-au susţinut, au avut încredere în mine. Au avut şi curaj să iasă în faţă cu un tânăr, lucru pentru care le mulţumesc enorm. Şi au încredere în mine că pot face treabă şi asta pot să vă promit şi eu acum dumneavoastră solemn că asta o să fac şi o să demontez toate aceste acuzaţii cum că aş fi prea tânără şi atunci incapabilă”, a spus tânăra, citată de Gândul.

P.S.: Dacă vrei o primă consultanţă, gratuită, pentru viitoarea ta carieră politică, carieră care poate fi promiţătoare, dacă chiar vei reuşi să demonstrezi că nu eşti „fata lui tata”: în copilărie, copiii au tendinţa să îşi acopere ochişorii cu mânuţele şi să spună că nu există nimeni în jurul lor, pentru că ei nu îi văd. E un fel de reflex de autoapărare a lor, ca în desenele animate, oarecum la fel ca la struţ, care îşi bagă capul în pământ. Revenind în lumea de astăzi, faptul că ai blocat un ziarist pe Facebook, asta nu înseamnă că restul lumii nu va citi ce scrie el, de bine sau de rău. Reuşeşti un singur lucru: să ai în jur pupincurişti, mă rog, Facebook-like-işti, şi cam atât. Care este realitatea?? Vom afla dacă o ştii, în perioada următoare.

 1. Si a fost si la Rares Bogdan, unde a stat ca tampa in platou, a dat din falci, dar nu a zis nimic…
  Problema e alta, sustinerea nu vine doar de la tata, ci si de la fundatia sorosista Expert Forum, unde a lucrat, conform profilului ei…

  Reply
 2. Sebastiane.
  Ai decazut mult.
  Nu zic ca nu ai dreptate.
  Dar acuma esti trompeta uneia care a fost scosa din joc.
  Au mai ramas servicii neefectuate?

  Reply
 3. Nu spune nimeni ca fatuca n-are oarece scoala; totusi la 24 de ani nu ai inca ce cauta in politica altfel decat ca asistent al vreunui politician cu vechime. Faptul ca nu profita ca e ‘fata lu’ tata’ sa i-o spuna lui mutu; la varsta ei nici sa minta frumos nu stie, ne face pe toti ‘naivi’ pe fatza 🙂

  Reply
 4. sunteti de cacat
  voi publicati rahaturi pozitive cu ALDE si negative cu PNL
  Aristotel e la ALDE, nu la PNL, dar sunteti de cacat. Va vindeti pentru o bere si o tigara pentru ca sunteti de cacat.

  Reply
 5. Oare de ce incepand cu tarile nitel mai la vest de noi, mai toti parlamentarii sunt bine pregatiti, au cunostinte solide juridice, politice, economice, au invatat politologie etc. …, in fine, sunt bine pregatiti pt meseria de politician.
  La noi cumetria, smecheria, hotia, prostia domina toata viata publica, institutiile statului, economia, sa nu mai vorbim de educatie, sanatate, viata in familie, mentalitate etc.
  Nici nu e de mirare ca absolut toate tarile ne-au depasit pt ca romanii sunt incapabili sa se lepede de vechile metehne stramosesti, balcanice.
  Ne jucam de-a civilizatii, ne laudam cu democratia noastra originala, can’ colo…, rade si scuipa o planeta cand aude de noi. Pe merit.

  Reply
 6. O sa ajungem pireu de cartofi cu asa specimene in Parlament si pe la TNL.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate