Ciulama cu ciuperci

ciulamaO rețetă rapidă și ușor de făcut, care nu necesită foarte multă pricepere este ciulamaua cu ciperci. Se poate face și cu carne de pui sau de curcan, dar am preferat această variantă.

Ingrediente, pentru două porții mari:

  • o ceapă mare
  • doi pumni de ciuperci (champignons, vă recomann cele brune, sunt mai gustoase. Puteți folosi și pleurotus, dar e de preferat să îl oprăiți și să îl dați âîntr-un clocot înainte, pentru că este mult mai tare ca și consistență)
  • lapte dulce
  • ulei, făină
  • sare, piper
  • pătrunjel verde, tocat mărunt

Mod de preparare

Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se pune la călit într-un cratiță (am preferat wok-ul). Când devine transparentă sau aurie, se adaugă ciupercile, tăiate felii subțiri de 3-4 milimetri. Puteți toca ciupercile și foarte mărunt, după cum vă place. Eu unul las ciupercile și ceapa la foc mic să se călească.

După ce champignoanele se înmoaie, turnați deasupra o lingură și jumătate de făină „desfăcută” în lapte dulce. Turnați făina în ploaie în lapte și amestecați continuu, ca să nu facă cocoloașe. Pe măsură ce se îngroașă compoziția, tunați lapte dulce până la consistența dorită a sosului. Se pune sare, piper după gust, iar la final pătrunjelul verde tocat fin.

Cei care nu vor să pună făină cu lapte, pot folosi o smântână grasă, caz în care lăsaţi aluatul pe foc până când scade la consistenţa dorită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov