Termen: Spitalul din Săcele trebuie redeschis la 1 iulie 2017

 

spital sacelePrimarul municipiului Săcele, Vigil Popa, spune că au fost demarate procedurile de redeschidere a Spitalului municipal, închis pe vremea guvernării Boc, în data de 31 martie 2011. A urmat un proces, iar în 2012 Primăria Săcele a obținut în instanță redeschiderea unității medicale.

„La începutul lunii octombire am început lucrările de reparații și igienizare la spital. Este o primă etapă, premergătoare deschiderii spitalului,asumată pentru data de 1 iulie 2017. Aici s-au avizat 11 specialități, de către o comisie de la Casa Asigurărilor de Sănătate, Colegiul Medicilor. Vor exista secţii de pediatrie, interne, ORL, chirurgie, neomologie… Va fi înfiinţat un centru de permanență, iar acest lucru îl vom realiza cel târziu în primăvară, unde vor activa şapte medici de familie. Subiectul a fost discutat deja cu medicii de familie din Săcele, care sunt 19 la această oră, și au dat curs de a sprijini această primă acțiune”, a declarat priamrul Virgil Popa.

Pentru 2016, Consiliul Local a alocat 250.000 de lei pentru reparații la spital, sumă care va fi suplimentată la rectificarea din noiembrie cu încă 150.000 de lei, pentru a fianliza lucrările necesare pentru deschiderea centrului de permanență, iar în primăvară, pe bugetul de anul viitor, vor fi finanțate reparațiile necesare pe cele două secții importante, internele și pediatria, care vor fi 100% deschise, cu o capacitate de 50 de paturi. La final, pentru toate cele 11 secții, spitalul va avea o capacitate de circa 90 de paturi, câte erau la momentul închiderii spitalului.

Până la 1 aprilie 2017 trebuie semnat cu Casa Asigurărilor de Sănătate pentru partea de permanență, iar pentru cele două secții sunt necesari circa 11 medici și 18 asistente medicale.

Lunar, Primăria trebuie să asigure circa 90-100.000 de lei pentru cheltuielile pentru sevicii și utilități. Din punct de vedere al echipamentelor și aparaturii medicale, „acestea există deja, încă de la închiderea unității. Vom asigura tot ce este nevoie pentru aceasta, banii fiind de la bugetul local. De la Consiliul Județean Brașov se alocaseră 70.000 de lei, dar banii nu s-au mai cheltuit”, a precizat Olteanu.

Săcele e al doilea municipiu din județul Brașov, ca populație, am depășit  36.000 de locuitori.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.