„Faust” – impunătoarea operă a lui Ch. Gounod, pe scena Operei Brașov

Miercuri, 12 octombrie 2016, de la ora 11.00, în Sala Operei, copiii vor avea ocazia să vizioneze spectacolul Frumoasa din Pădurea Adormită”, pe muzica lui Marius Țeicu și scenariul scris de Silvia Kerim.

Povestea scrisă de Frații Grimm va fi pusă în scenă de artiștii Operei Brașov: Mariana  Tomescu, Andromeda Nemeş, Simona Mărcan, Asineta Răducan, Cristina Roşu, Geanina Tomescu, Sonia Hazarian, Nicolae Zaharia, Mugurel Oancea, Cristian Dicu. Regia artistică este semnată de Attila Török. Preț bilete: 10 lei.

Tot miercuri, 12 octombrie 2016, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, Opera Brașov vă invită la Recitalul de la ora 5 intitulat „Armonii de toamnă”. Interpretează sopranele Maria Petcu-Catrina și Cristina Radu, actrița Nora Vlad și pianista Simona Patriche.

În programul recitalului sunt cuprinse lucrări ale compozitorilor români G. Enescu, T. Brediceanu, C. Turcu, L. Profeta, S. Drăgoi, dar și arii de operă din „Forța destinului” de G. Verdi sau „Carmen” de G. Bizet.

Preț bilete: 2 lei – elevi, studenți; 3 lei – pensionari; 5 lei – adulți (se găsesc la sediul muzeului – Piața Sfatului nr. 25, înainte de începerea recitalului).
Faust -AghenieOpera Brașov prezintă sâmbătă, 15 octombrie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, spectacolul cu opera „Faust” de Ch. Gounod, scrisă pe un libret de Jules Barbier și Michel Carré, după drama cu același titlu a lui Johann Wolfgang von Goethe. Premiera operei a avut loc la 19 martie 1859, la „Théâtre Lyrique” din Paris. Acțiunea se petrece în Germania secolului al XVI-lea.

Structura operei corespunde gustului parizian pentru grand-opera, ce include obligatoriu o scenă importantă de balet, în acest caz, Noaptea Valpurgiei. De-a lungul timpului, multe teatre au renunțat la acest tablou, concentrând atenția pe drama personajului Margareta, cu atât mai mult cu cât libretul operei este inspirat din partea I a poemului lui Goethe. Muzica lui Gounod este deosebit de inspirată, balada regelui din Thulle, Serenada lui Mefisto, aria lui Valentin, corul soldaților și aria lui Faust din actul al-II lea devenind pagini de referință pentru genul liric francez. Opera a avut, încă de la prima reprezentație, succes la public, fiind preluată de toate teatrele de operă importante din Europa și apoi, din întreaga lume. Rolurile principale – Faust, Mefisto, Margareta și Valentin – sunt deosebit de complexe, reprezentând adevărate pietre de încercare pentru soliștii de operă.

„Faust”-ul montat de Opera Brașov în 2010 – premieră în Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet, a înregistrat un deosebit succes în cadrul turneului european din 2011.

Invitatul special al spectacolului de sâmbătă este tenorul Lucian Corchiș, solist al Operei Naționale din București, în rolul Faust. Alături de el, în distribuție, soliștii Operei Brașov: Anda Pop (Margareta), Dan Popescu (Mefisto), Alexandru Aghenie (Valentin), Asineta Răducan (Siebel), Sonia Hazarian (Martha), Lorand Cristian (Wagner) și balerinele Valentina Mirică și Nicoleta Sasu. Conducerea muzicală va fi asigurată de maestrul Ciprian Teodorașcu (Opera Națională București), regia artistică fiind semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Șerban Iuca, coregrafia: Nermina Damian. Își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.

Preţ bilete: 30 lei; 20 lei. Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap