Zilele Recoltei la Prejmer

ziua-recoltei-prejmerAsociaţia Crescătorilor de Animale Agroo-Zoo Prejmer, Primăria şi Consiliul Local Prejmer, Serviciul de Cultură Tradiţională Braşov, împreună cu Parohia Bisericii Evanghelice Prejmer, Asociaţia Femina, Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară “Ţara Bârsei” şi şcolile gimnaziale din Lunca Câlnicului şi Prejmer, organizează în centrul Prejmerului, sâmbătă 8 si duminică 9 octombrie, începând cu ora 12.00 – sărbătoarea “Zilele Recoltei”.

„Pe lângă reluarea unei tradiţii după câţiva ani de pauză, sărbătorirea Zilelor Recoltei la Prejmer, înseamnă şi dorinţa organizatorilor şi a comunităţii de a acorda produselor tradiţionale locale, fabricate în Prejmer şi zonele învecinate, valoarea pe care acestea o merită. Vremurile deloc uşoare prin care trec agricultorii şi fermierii români trebuie să aducă la aceeaşi masă de lucru, cât mai multe părţi implicate în aceste activităţi esenţiale”, a susținut primarul comunei Prejmer, Șerban Todorică.


Pe lângă turism sau industrie, în comuna Prejmer și împrejurimi își deruleză activitățile suficienți producători locali care pot pune pe farfuria consumatorului produse sănătoase, tradiționale, nealterate de goana după profit a agriculturii sau a zootehniei industrializate. În acest sens, autoritățile locale și producătorii locali, susținuți de comunitatea locală, reprezentată și prin instituțiile de învățământ și organizații nonguvernamentale, doresc să realizeze o “piaţă de duminică”, al cărei scop să fie unul benefic pentru toți cei implicați: producători, consumatori, autorități etc.

Întrucât prejmerenii au fost și sunt oameni gospodari, chiar și în cadrul agro-zootehnic legislativ actual, care este destul de încâlcit și fără o viziune bine definită, este necesară găsirea unor soluții locale și regionale pentru supraviețuirea și dezvoltarea activităților tradiționale, care oferă consumatorilor produse sănătoase și proaspete. Considerăm că soluțiile pot să vină și “de jos în sus”, dacă există cooperare și eforturi susținute din partea întregii comunități.

Zilele Recoltei vor aduce în centrul Prejmerului, în zilele de 8 și 9 octombrie 2016, o mulțime de mici producători și gospodari locali și din împrejurimi, care își vor expune spre degustare și vânzare produsele meșteșugite cu drag în gospodăriile lor.

Şi ca să vă convingeţi ce produse au, producătorii au venit la Braşov să le prezinte, cu îndemnul de a veni şi a le gusta la Prejmer:

CLICK pe poze pentru a se mări!

Pe lângă acest aspect principal, conform tradiției, va exista și un spectacol artistic și muzical, susținut atât de comunitatea din Prejmer, Lunca Câlnicului și Stupinii Prejmerului, cât și de invitați ai acestora, spectacolul fiind încununat, la finalul zilei de duminică, de interpretarea lui Cristian Pomohaci.

Comunitatea prejmereană îi va întâmpina cu ospitalitate și produse alese pe toți acei oameni care vin cu gânduri bune în mijlocul lor.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.