Imobiliare: Cum au evoluat preţurile locuinţelor la Bralşov

Imobiliare: Cum au evoluat preţurile locuinţelor la Bralşov

Preţurile cerute de proprietari pentru locuinţe au crescut luna trecută în marile oraşe, în condiţiile în care în septembrie cererea este mai mare, în special pentru că studenţii încep anul şcolar.

Astfel, luna trecută, la nivel național, apartamentele s-au scumpit, în medie, cu 1,7%, faţă de august, până la un preţ de 1.045 de euro pe metru pătrat, potrivit imobiliare.ro. Faţă de septembrie 2015, preţurile medii erau, la finele lui septembrie, cu 8,4% mai mari.

În Braşov, preţul mediu solicitat de către vânzători a crescut cu 0,9% în ultimele 30 de zile, la 920 de euro/mp, şi cu 6,9% pe parcursul ultimelor 12 luni.

Cea mai mare creştere a preţurilor în ultimul an s-a înregistrat în Timişoara, de 10,7%, până la 1.022 de euro/mp util, după un avans de 0,9% în ultima lună.

Constanţa este singurul mare oraş în care preţurile au scăzut în septembrie, cu 0,1% faţă de august, până la 953 euro pe metru pătrat util. Totuşi, faţă de septembrie 2015, preţurile medii ale apartamentelor au urcat cu 5,1%, relevă raportul imobiliare.ro.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.