PSD vrea ca braşovenii să fie consultaţi în privinţa viitorului Cetăţuii

daniel-giurmaCetățuia Brașovului aproape sigur va fi subiect de succes în campania electorală alături de aeroport, spital sau autostradă, este de părere purtătorul de cuvânt al PSD Brașov, Daniel Giurma.

„Este adevărat că statul român poate deveni proprietar, iar Ministerul Culturii nu și-a exercitat dreptul de preempțiune acum un an și jumătate, când  se punea problemă cumpărării Cetățuii, la schimb cu terenul din spate de la Aro unde acum se face piațetă. Apropos, cum se făcea tranzacția dacă s-a decis să se facă piațeta? Va trebui și vom susține să vorbim la Guvern, să-i convingem să cedeze cetatea. Odată ce Brașovul va deveni proprietar, prin statul român sau administrator, decizia este a Brașovului, iar de obicei când vorbim de Brașov se înțelege municipalitatea. Ce ar trebui să se întâmple cu Cetățuia? Măcar de acum încolo orașul să fie identificat cu brașovenii, ei să fie cei care își dau cu părerea, dezbat, vorbesc și să stabilească ce se întâmplă acolo. Să vedem dacă vrem acolo să fie sală de nunți sau ce va fi. Poate evanghelicii vor dori să sărbătoreasc acolo Sf. Martin, este o tradiție ca să meargă copiii acolo cu felinare”, spune Giurma.

Pentru aceasta, susține social-democratul, brașovenii trebuie să fie întrebați ce vor. „Nu trebuie acum, noi, cei de la PSD, să facem o platformă unde să se poată exprima oamenii sau Primăria ar putea să se exprime la o adresă de mail opiniile. Pentru că nu cred că Primăria poate avea mereu dreptate, poate are dreptate când face un giratoriu sau când schimbă de la un loc în altul un semafor sau prioritățile sau să mute o stație RAT e la parc mai jos, din considerente discutabile. Cred că trebuie ceva mai mult, și nu ar fi rău ca acum, în campania electorală, să se facă un sondaj. Echipele de campanie de la toate partidele să întrebe oamenii pe lângă căldură, TVA micșorat și ce am ar vrea să fie acolo, la Cetățuie”.

Giurma consideră că la Cetățuie s-ar putea organiza festivaluri care acum sunt organizate în Piaţa Sfatului, „astfel ar putea fi pusă zona în valoare și poate e mai potrivit decât aleea de lângă parc, iar din stația de la liceul de artă o linie RAT să ducă oamenii până sus, la Cetățuie. O altă discuție spune că ar trebui inițiată și cu Ordinul Arhitecților”.

Despre Mihai Fercală, șef SIF Transilvania și fost membru de vază al PSD, care a stăpânit după bunul plac cetățuia şi care nu şi-a pus problema că acest monument este al braşovenilor, numai de bine…

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.