UDMR Brașov și-a stabilit candidatul eligibil la Camera Deputaților

UDMR Brașov și-a stabilit candidatul eligibil la Camera Deputaților

UDMR a definitivat lista candidaților considerați eligibili la alegerile parlamentare din 2016 – Jumătate din membrii noului grup parlamentar vor fi noi

„Comunitatea maghiară așteaptă de la noi o reînnoire a politicului, iar prin decizia noastră de a înnoi jumătate din componența grupului parlamentar, ne conformăm voinței electoratului nostru. Astfel, în noul legislativ, Uniunea va avea mulți reprezentanți noi, competitivi, cu viziuni viabile, care pot contribui la stabilitatea politică, legislativă și economică a țării. Candidații UDMR sunt politicieni competitivi, bine pregătiți, care vor avea o contribuție eficientă la activitatea din Parlament”, a declarat luni, 3 octombrie, Kovacs Peter, președintele executiv al Uniunii, după ce Consiliul Permanent al Uniunii a definitivat, la finalul săptămânii trecute, lista candidaților considerți eligibili pentru alegerile parlamentare.

Referindu-se la parteneriatul dintre ținutul Secuiesc și Diaspora internă, președintele executiv a precizat faptul că, la fel ca și la alegerile din 2012, când județul Covasna a cedat un loc eligibil la Camera Deputaților candidatului Uniunii din județul Brașov, în 2016, locul patru al listei din județul Harghita este oferit județului Sibiu, candidatului Benedek Zakarias.

‘Totodată, Consiliul Permanent a decis să consolideze parteneriatul cu Partidul Civic Maghiar, în consecință, pe locurile considerate eligibile din județele Mureș și Covasna, va fi câte un candidat din partea PCM’, a mai adăugat Kovacs Peter.

izabella ambrusDin județul Brașov va candida Ambrus Izabella — la Camera Deputaților, singurul loc considerat eligibil. La această oră, Ambrus Izabella deține postul de vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.