Asociația Forums și Muzeul Județean de Istorie Brașov vă invită la Istoria în roz! Roz pentru viață!

viata-in-roz-brasovBrașovul se alătură sâmbătă, 1 octombrie 2016, ora 19.30, campaniei ,,Iluminare în roz” a unor clădiri și monumente reprezentative din toată lumea prin iluminarea în roz a Casei Sfatului – Muzeul Județean de Istorie Brașov, ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân.

În România, campania este inițiativa Fundației Renașterea. La București, în acest an, va fi iluminat Palatul Regal – Muzeul Național de Artă al României.

Pe lângă iluminarea Casei Sfatului, începând din seara de 1 octombrie, până în 30 octombrie 2016, în Piața Sfatului, veți putea vedea o expoziție outdoor de grafică și fotografie istorică cu obiective din patrimoniul istoric braşovean, devenite obiective de turism cultural, surprinse în prezenţa unor femei anonime.

Astfel, fragmente inedite din istoria orașului ne oferă și un motiv de reflecție asupra efemerității vieții, atrăgând atenţia asupra necesității prețuirii și îngrijirii femeilor, dar şi asupra faptului că boala teribilă, cancerul la sân, a afectat în ultimul secol pe oricine și poate afecta pe oricine, fără a ține cont de statut social, vârstă, etnie, etc.

După deschiderea expoziției, programul evenimentului Istoria în roz! Roz pentru viață! va continua în Casa Sfatului cu o conferință despre statutul femeii în La Belle Époque susținută de către unul dintre cei mai îndrăgiți istorici din România, doamna Georgeta Filitti, și un concert susținut de patru tineri artiști brașoveni de succes (Andrei Stanciu, Ioan-Dragoș Dimitriu, Georgia Gulea și Ioan Naneș).

Andrei Stanciu a studiat la Academia Internațională Yenuhi Menuhin și deja a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solist cu orchestre ca Menuhin Academy Soloists sau Filarmonica Moldova din Iași. Este câștigătorul premiului I la ,,London Grand Prize Virtuoso Music Competition”.

Ioan-Dragoș Dimitriu este student al Universității de Muzică și Arte Dramatice din Viena. În 2011 a debutat pe scena internațională cântând în sala Filarmonicii din Berlin. În 2015, împreună cu trio-ul său, a obținut premiul I la concursul „Cameristi dell alpe adria” din Udine, Italia.

Violonistul Andrei Stanciu și pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu vor prezenta un program muzical ales în mod special pentru seara dedicată campaniei umanitare.

ERRO înseamnă rădăcină in limba bască. Georgia Gulea și Ioan Naneș (adică Duo ERRO) vă invită să descoperiți ,,rădăcinile” umane oglindite în muzica veche. În recitalul lor, sunetul naiului se va împleti cu cel al chitării într-o armonie specifică.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via