Presa online câștigă tot mai mult teren în detrimentul presei clasice în județul Brașov

presaPresa scrisă a reprezentat vreme îndelungată principala formă de informare a publicului larg, însa odată cu răspândirea online-ului, presa online pare să câștige din ce în ce mai mult teren în detrimentul celei tradiționale.

Unul dintre principalele motive care au dus la o schimbare atât de importantă se datorează faptului că online-ul aduce o serie de avantaje majore atât în ceea ce privește timpul de livrare al unei informații, precum și accesibilitatea, aspecte care continuă să atragă un număr din ce în ce mai important de cititori.

Din studiile realizate, se poate observa cu ușurință faptul că tot mai mulți locuitori din județul Brașov optează pentru un ziar online în detrimentul unui clasic. Conform statisticilor, în acest an utilizatorii au realizat un număr de căutări cu 30% pe cuvinte precum ziar online sau știri online.

Cele mai multe căutări pe astfel de cuvinte sunt realizate în orașul Brașov, din numărul total, aproximativ 83,9% sunt realizate de către locuitorii acestui oraș. În ceea ce privește alte orașe din cadrul județului, este important de menționat faptul că în Făgăraș astfel de căutări sunt realizate într-un procent de numai 3,6%.

„Motivul pentru care presa online a devenit atât de populară într-un termen atât de scurt se datorează tocmai avantajelor acestui mediu. Prin intermediul acestui tip de presă, oamenii au acces mult mai ușor la o informație relevantă pentru ei și în plus pot obține această informație în confortul căminului propriu. Această tendința de a accesa un site de știri sau de communicate de presă online se va accentua și mai mult în viitorul apropiat dat fiind faptul că majoritatea trusturilor de presă se concentrează astăzi pe furnizarea de informații de ultimă oră prin intermediul site-urilor aferente. În plus și răspândirea din ce în ce mai mare dispozitivelor mobile inteligente care au avut ca și rezultat această creștere spectaculoasă” a declarat Iulian Ghișoiu, manager al companiei ADA Online, companie care deține  site-ul de comunicate de presă Comunicatedepresa.net

Un alt motiv care a dus indirect la o creștere atât de importantă este dat de creșterea numărului de utilizatori de dispozitive mobile inteligente. Odată cu răspândirea acestora, tot mai multe căutări în acest sens au fost realizate de pe un telefon inteligent sau o tabletă, procentul fiind în anul curent de aproximativ 44,2% din numărul total de căutări.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via