Un an de la dispariţia badei Nicolae Purcărea

nicolae purcareaCu ocazia împlinirii unui an de la trecerea în veşnicie a marelui luptător anticomunist şi meşter de artă populară Nicolae Purcărea, Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu organizează duminică, 25.09.2016, de la ora 12,oo, un parastas la Biserica Sf. Treime din Șcheii Braşovului.

Născut în 1923 în Şcheii Braşovului, Neculae Purcărea s-a încadrat încă din timpul liceului în Mişcarea Legionară, devenind membru în Frăţiile de Cruce, organizaţie destinată educaţiei naţionalist-creştine a adolescenţilor. A fost deţinut politic în perioada dictaturii
antonesciene. Eliberat în 1945, se va înscrie la Academia Comercială. A făcut parte din grupul de rezistenţă armată anticomunistă din Munţii Argeşului, condus de profesorul Dumitru Apostol.

Capturat de Securitate în 1949, va fi din nou condamnat. Va trece prin calvarul torturilor din cadrul experimentului reeducării de la Piteşti.

Povestea lui Nicolae Purcărea o puteți citi AICI

  1. Era un om impacat cu toate cand l-am cunoscut, acum vreo 12 ani. Si avea niste sculputuri frumoase in casa lui. Dumnezeu sa-l ierte!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.