Oprică: Obiectivul major al organizației municipale PNL Brașov este câștigarea alegerilor parlamentare

adrian opricaA avut loc prima ședință a Comitetului Local Executiv al PNL Brașov în noua sa formulă, în care dl. Adrian Oprică este Președintele al Organizației Municipale PNL Brașov, iar Sebastian Rusu este Prim-vicepreședintele acesteia. Cele două persoane au fost votate în unanimitate de către reprezentanții Comitetului Județean Executiv Brașov la propunerea Președintelui Organizației Județene, dl Adrian Veștea.

În cadrul acestei prime întâlniri au fost discutate obiectivele organizației municipale, cel mai important fiind acela al câștigării alegerilor parlamentare. Președintele organizației, Adrian Oprică a definit în acest context modul în care organizația municipală, care deține o pondere importantă la nivel județean, municipiul Brașov concentrând aproximativ 54% din populația județului, va trebui să dețină un rol important în stabilirea listelor celor care reprezenta Brașovul în Parlamentul României, listă ulterior aprobată de către CJEx Brașov.

Ca atare, au fost propuse câteva criterii pe care aspiranții la fotoliul de parlamentar trebuie să le îndeplinească. Printre acestea le amintim pe cele mai importante: fiecare candidat trebuie să prezinte în fața Comitetului Local Executiv programul său de candidatură la care se adaugă faptul că fiecare va trebui să prezinte lista cu 1000 de susținători din municipiul Brașov. Prin intermediul acestor criterii PNL consideră că astfel fiecare parlamentar va putea în acest proces de strângere de semnături de la cetățeni să-și prezinte programul său electoral și implicit modul în care îi va reprezenta pe brașoveni în Parlamentul României.

Este deja recunoscut faptul că PNL a implementat încă din 2004 la Brașov proiectul ”Consilierului de cartier”, mecanism prin care cetățenii au o legătură directă cu cetățenii în rezolvarea problemelor de natură administrativă cu care aceștia se confruntă.

Ca o extindere a acestui proiect – aflat în derulare cu succes la Brașov – organizația municipală le propune brașovenilor proiectul ”Parlamentarul cartierului meu!”, proiect prin care fiecare parlamentar ales va trebui să comunice permanent cu reprezentanții autorității publice locale – consilierii locali sau județeni, Primăria Brașov sau Consiliul Județean – în vederea sprijinirii la București a tuturor proiectelor prioritare ale brașovenilor.

De asemenea, acest proiect vizează și deschiderea unor cabinete parlamentare la nivelul fiecărui cartier, prin care parlamentarul ales, alături de consilierul de cartier, va trebui să colaboreze în vederea găsirii celor mai bune soluții pentru cetățenii din cartierul arondat, fiecare în funcție de domeniul său de competență. Prin promovarea acestui proiect inovativ de colaborare cu cetățenii Adrian Oprică este de părere că este unica soluție prin care problemele și proiectele importante ale brașovenilor vor găsi rezolvare la București.

Un exemplu de cooperare între Primăria Municipiului Brașov – Consiliul Județean și parlamentarii PNL de Brașov a fost și este deblocarea proiectului Aeroportului Brașov, derulat în ultimele săptămâni prin deplasarea la București a primarului George Scripcaru și al președintelui CJ Adrian Veștea, întâlnire facilitată de către parlamentarii PNL de Brașov și care au fost alături de reprezentanții celor două autorități, singurele capabile prin cooperarea lor să realizeze acest proiect, aeroportul Brașov devenind o realitate a acestui mandat.

sebastian-rusuTot în cadrul acestei întâlniri, prim-vicepreședintele Sebastian Rusu, consilier local în cadrul Consiliului Local Brașov, a propus dezvoltarea unui nou proiect al PNL Brașov referitor la structurarea comisiilor de specialitate la nivelul organizației municipale, astfel încât liberalii brașoveni să fie – așa cum au fost precursorii săi timp de 141 de ani – implicați direct în procesul de dezvoltare al Brașovului și al zonei metropolitane, în dezvoltarea și modernizarea Brașovului.

Din această perspectivă, Sebastian Rusu a subliniat importanța derulării în perioada imediat următoare a două etape principale: „radiografierea” tuturor domeniilor vieții economice și sociale a brașovenilor și elaborarea unei strategii de dezvoltare centrată pe marile proiecte de infrastructură: aeroportul Brașov, autostrada Brașov-Comarnic, centrul inter-modal, dezvoltarea celor încă cinci școli profesionale la Brașov și corelarea procesului educațional la piața locală a forței de muncă – în contextul în care mulți oameni de afaceri au reclamat lipsa forței de muncă specializată pe meserii la Brașov și în zona industrială  și „radiografierea” legislației referitoare la profesiile liberale – medici, avocați, psihologi, notari, contabili, micii meseriași, agricultorii – și a legislației muncii referitor la salarizare a personalului din învățământ, sănătate și administrația publică locală, pentru a le putea oferi acestora veniturile decente și necesare pentru a asigura prestații la standarde ridicate acolo unde aceștia își desfășoară activitatea.

Toate aceste proiecte sunt deosebit de importante pentru brașoveni, spun liderii liberali, „noua conducere având determinarea alături de toți colegii din cadrul Comitetului Local Executiv și membrii comisiilor de specialitate. PNL continuă dezvoltarea Brașovului și garantează brașovenilor că vor fi bine reprezentați în Parlamentul României”.

  1. Cum puteti iesi iar sa le cereti brasovenilor votul dupa marele blat din iunie?

    Reply
  2. Dupa circul de la locale, ce mai pregatiti in decembrie ?Ce incredere putem avea in Oprica ? Rusine PNL pardon PDL

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.