Începe redistribuirea pachetelor de alimente gratuite de la UE

Începe redistribuirea pachetelor de alimente gratuite de la UE

Direcţia de Servicii Sociale Braşov începe etapa a doua de distribuire a pachetelor de alimente primite de la Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operaţional pentru Ajutorarea persoanelor Defavorizate. Pentru că nu toţi braşovenii beneficiari ai acestor ajutoare au ridicat cutiile cu alimente, stocul rămas va fi redistribuit către persoanele care au ridicat alimentele în decursul campaniei din prima perioadă. Fiecare persoană va primi câte două cutii identice cu cele primite în această primă etapă.

„Ne bucurăm că, în urma demersurilor avute, s-a reuşit deblocarea acestor situaţii şi sperăm ca, prin redistribuire, toate pachetele cu alimente să ajungă la persoanele care chiar au nevoie de acest ajutor”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Distribuirea alimentelor va începe de mâine, 21 septembrie, zi în care îşi vor putea ridica pachetele cu alimente beneficiarii de venit minim garantat şi beneficiarii de alocaţie pentru susţinerea familiei. Începând cu data de joi, 22 septembrie 2016, vor fi redistribuite pachete tuturor celorlalţi beneficiari ai programului care au ridicat pachetele cu alimente în prima etapă. Pachetele cu alimente vor fi redistribuite în limita stocului şi în ordinea prezentării beneficiarilor.

Prima etapă de distribuire a alimentelor trebuia să fie încheiată la data de 31 iulie, dată până la care aproximativ 60% dintre braşoveni îşi ridicaseră cutiile. Din acest procent, cele mai multe persoane care şi-au ridicat pachetele au fost persoanele cu dizabilităţi, iar cei mai puţini beneficiari care s-au prezentat la sediul Direcţiei de Servicii Sociale Braşov au fost şomerii. Campania a fost prelungită până în septembrie, pentru ca beneficiarii să-şi poată ridica primele pachete care le-au revenit.

În luna august, municipalitatea a făcut o adresă către Prefectură prin care solicita redistribuirea alimentelor către alte localităţi din judeţul Braşov sau către persoanele care au ridicat deja ajutorul alimentar de la UE. Aproximativ 11.000 de braşoveni beneficiază de alimente UE, conform listelor transmise de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Aproximativ 7.200 de cutii cu alimente se află în acest moment în depozitele DSS. Distribuirea pachetelor cu alimente se va face în zilele lucrătoare, între orele 8.30-15.30 (în zilele de joi între orele 8.30-17.00), la depozitul aflat în incinta sediului Direcţiei de Servicii Sociale situat în str. Panselelor nr. 23.

Beneficiarii trebuie să prezinte, în vederea eliberării pachetelor actul de identitate (BI/CI/certificat de naştere pentru minori), în original şi copie xerox.
Pentru beneficiarii nedeplasabili, pachetele pot fi înmânate şi către persoane împuternicite de către aceştia şi care vor prezenta următoarele documente: -împuternicire de mână pentru persoana mandatată să ridice alimentele (semnată de beneficiar) şi actul de identitate (BI/CI) al persoanei împuternicite şi al beneficiarului, în original şi copie xerox.

Leave a Reply

Your email address will not be published.