PSD îl critică pe ministrul Muncii, care vrea să umble la cuantumul indemnizației de creștere a copilului

PSD îl critică pe ministrul Muncii, care vrea să umble la cuantumul indemnizației de creștere a copilului

„România a devenit o ţară de mămicuţe şi bebeluşi”. N-a spus-o şi n-o va spune PSD. În schimb, a spus-o Traian Băsescu, în decembrie 2010, atunci când justifica de ce e necesară plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor la 1200 de lei, în condiţiile în care minimul era de 600 de lei. Şi acest lucru se întâmpla oricărei persoane, indiferent de salariul avut înainte de a i se naşte copilul. După acelaşi  calapod este şi declaraţia ministrului Muncii, care iese şi declară că nu mai poate bugetul şi gâfâie, pentru că are o solicitare de a primi indemnizaţie în valoare de 160 de mii de lei, echivalentul a 35 de mii de euro, spune purtătorul de cuvânt al PSD Brașov, Daniel Giurma.

Acesta susține că există o intenţie clară a Guvernului de a se umbla la cuantumul indemnizaţiei. Cel mai probabil, solicitarea acelei persoane,  e doar o informaţie care dă culoare unei ştiri. În realitate, este vorba despre o persoană care, după o evaluare, ar avea dreptul de a primi acea sumă, potrivit legilor în vigoare. Are dreptul pentru că, aşa cum spune legea, a realizat timp de 12 luni din ultimii doi ani, venituri care să-i permită să primească 85% dintr-o medie lunară a salariilor.

„Sunt destui cei care spun că nu se încurajează munca în România, că salariile de aici sunt prea mici, iar din acest motiv trebuie să plece în altă ţară să câştige mai bine. Sunt destui şi cei care se plâng de scăderea natalităţii. Sunt convins că persoana căreia i s-a calculat că are de primit 35 de mii de euro, nici nu va sta prea mult în concediul post-natal. Astfel de oameni muncesc mult şi bine, şi sunt plătiţi ca atare. De obicei nici nu vor să piardă contactul cu munca lor, aşa că se întorc la serviciu, moment în care mai primesc lunar 500 de lei, stimulentul de inserţie”, suține Giurma.

El spune că o astfelk de măsură survine în contextul în care părinţii, care până acum se opreau la un singur copil, pe motiv că nu-şi permit să crească mai mulţi, acum încep să ia în calcul al doilea copil, ceea ce este o tendinţă sănătoasă din punct de vedere demografic, pe care nu trebuie s-o curme nimeni. Indemnizaţia de creştere a copilului este doar o formă de sprijin pentru viitor.

În Braşov sunt 4.935 de persoane în plată cu indemnizaţia de creştere a copilului. Minimul este de 1063 de lei, stabilit prin lege, maximul în judeţ este de 13.044 lei, iar media este de 1.516 lei.

„Mesajul pe care vrem să-l transmitem este următorul: Jos mânile de pe indemnizaţiile de creştere a copiilor, lăsaţi părinţii în pace, să-şi crească în linişte copiii! Dacă se va schimba ceva, PSD va avea grijă să restabilească echilibrul, aşa cum a mai făcut-o în ultimii ani” ,a încheiuat Giurma.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via