Centrul de Afaceri din Bartolomeu aşteaptă oferte pentru finalizarea lucrărilor

centrul de afaceri catia

Foto: Primăria Brașov

Municipalitatea a stabilit prelungirea termenului de depunere a ofertelor pentru licitaţia privind finalizarea lucrărilor la Centrul de Afaceri Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri (CATTIA) din Bartolomeu, pe data de 30 septembrie. Licitaţia a fost lansată pe 11 august, iar termenul iniţial de depunere a ofertelor era 20 septembrie.

Noul contract vizează continuarea lucrărilor, context în care cinci posibili ofertanţi au solicitat mai multe clarificări tehnice privind lucrările efectuate. Licitaţia a fost prelungită pentru a le da firmelor care au cerut clarificări ocazia să primească aceste lămuriri şi să întocmească dosarele de ofertă.

„Lucrările şi documentaţia ce trebuie depuse sunt extrem de complexe. Cinci firme interesate să efectueze lucrările au cerut clarificări privind stadiul în care este acum proiectul, dar şi alte detalii tehnice, acestea dorind astfel să se asigure că au toată documentaţia necesară elaborării ofertelor. În aceste condiţii, noul termen de depunere a ofertelor este 30 septembrie”, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.

În luna februarie 2016, când contractul cu constructorul iniţial a fost reziliat, lucrările la CATTIA erau efectuate în proporţie de 35%. Potrivit viceprimarului, până în acel moment, au fost executate 85% dintre lucrările la reţeaua de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, 76% dintre lucrările de arhitectură, 45% dintre instalaţiile electrice şi sanitare.

Structura de rezistenţă era terminată în proporţie de 33%, iar în ceea ce priveşte amenajarea terenului, au fost realizate 35% dintre lucrările programate la semnarea contractului. Zona verde din jurul centrului a fost amenajată în proporţie de 60%.

Lucrările care urmează să fie făcute sunt estimate la 29,232 milioane lei. Iniţial, Primăria Braşov a obţinut o cofinanţare de 50% a proiectului, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Contractul cu firma care a început lucrările a fost sistat, ceea ce a prelungit termenul de finalizare peste cel de accesare a fondurilor europene, astfel că Primăria este nevoită să finanţeze integral restul de lucrări.

Termenul maxim stabilit pentru finalizarea lucrărilor este 31 iulie 2018, dar municipalitatea speră ca noul centru să fie gata până la finele lui 2017.

Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri (CATTIA) va fi o clădire cu demisol, parter şi un etaj. Centrul va oferi antreprenorilor o sală de conferinţe, un amfiteatru, centru de informare şi documentare, spaţii expoziţionale, un restaurant tip cantină şi diverse săli de şedinţă.

Conform proiectului, în exteriorul Centrului de Afaceri se va amenaja un parc multifuncţional tematic, de agrement, cu funcţiuni pentru experimente în domeniul energiei durabile. În acest parc se vor desfăşura şi activităţi de cercetare, susţinute de doctoranzii Universităţii „Transilvania“, dar şi evenimente expoziţionale.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via