Majoritate politică consolidată la nivelul municipiului Braşov. FDGR rămâne fără grup politic!

Foto: Andrei Paul

Foto: Andrei Paul

Consolidare de poziţii pentru actuala majoritate politică din Consiliul Local Braşov. În urmă reaşezării colaborării dintre partidele politice, cei doi consilieri FDGR rămân în afara grupurilor politice.

Contactat de newsbv.ro, viceprimarul PMP, Costel Mihai, ne-a confirmat despre existenţa unui nou protol politic încheiat la nivelul municipiului Braşov.

„Este vorba despre un prortocol de colaborare în vederea dezvoltării economice sustenabile a municipiului Braşov, încheiat între primarul  municipiului Braşov, dl. George Scripcaru, PNL – organizaţia municipală, PMP Braşov, UDMR Braşov şi PER Braşov. Protocolul cuprinde cinci arii de dezvoltare: infrastructură, sistem sanitar, dezvoltarea economică, dezvoltarea culturală şi a turismului”, a precizat liderul PMP Brașov, Costel Mihai.

Prevederile protocolului se încadrează în obiectivele enunţate la nivelul judeţului, între primarul municipiului, George Scripcaru, PMP, PNL şi UDMR.

„Ideea este de a consolida majoritatea politică în Consiliul Local şi de a susţine continuarea dezvoltării Brașovului. Acum am venit şi cu partea de ecologie, componentă cu un impact din ce în ce mai important la nivelul Uniunii Europene. În acest moment avem o mai mare siguranţă că proiectele cu un impact major asupra comunităţii, vor avea o mai largă susţinere la nivelul Consiliului Local, pentru că acest protocol vizează doar activitatea de la nivelul municipiului”, a declarat pentru newsbv.ro preşedintele PNL Braşov, consilierul local Adrian Oprică.

Practic, din momentul de faţă, în Consiliul Local sunt funcționale doar două grupuri politice: cel al PSD , format din 8 consilieri locali, şi cel al majorităţii, format din 17 consilieri. FDGR, cu doar doi membri, nu mai pot forma un grup politic și ar trebui să se afilieze la unul dintre cele două rămase valide.

 1. Mă simt extrem de fericit când constat că, pentru prima oară în ultimul deceniu, strategia dezvoltării economice sustenabile a municipiului Braşov, cuprinde, între cele cinci arii de dezvoltare și sistemul sanitar. Și încă pe locul al doilea, înaintea dezvoltării economice, a celei culturale şi a turismului !
  Satisfacția mea este cu atât mai mare cu cât observ că ideea pe care am adus-o în spațiul public acum mai bine de 6 luni în cadrul deselor prezentări ale proiectului Noului Spital al Brașovului, aceea că Municipalitatea, Consiliul local Brașov, Primăria ar trebui să se implice în asigurarea unei asistențe medicale de calitate pentru cetățenii Brașovului, chiar dacă nu are structuri specifice în organigramă și nici unități spitalixcești în administrare, a devenit realitate.
  Această preocupare integrată în strategia de dezvoltare este al doilea pas făcut în acest sens, la fel de important ca și primul, acela al asigurării unei locații corespunzătoare Noului Spital.
  Și în final, metafora pe care am mai folosit-o în public de câteva ori, aceea că „Noul Spital al Brașovului poate deveni un pol de dezvoltare determinant în cadrul evoluției polului de dezvoltare Brașov” se poate citi de azi un pic diferit: „Dezvoltarea sistemului sanitar al Brașovului, centrată pe construirea Noului Spital va fi un pol de dezvoltare determinant în cadrul evoluției polului de dezvoltare Brașov, generând dezvoltarea economiei, a culturii şi a turismului brașovean! ”.
  Felicitări celor care au înțeles, succes celor care se vor înhăma la muncă!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.