Amendă uriașă la un cămin de bătrâni după un control dispus de prefectul Braşovului

ciprian bancilaPrefectul Judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, a emis un Ordin pentru constituirea unei comisii mixte de control la o unitate de îngrijire a persoanelor vârstnice, din Moeciu de Jos (centrul rezidenţial Ebro), în urma unei sesizări depuse la Direcţia de Sănătate Publică Braşov.

Comisia a fost formată din reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Comisariatului Judeţean pentru Protecţie Consumatorilor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie, precum şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov.

Echipele de control au găsit mai multe deficienţe, printre care faptul că angajatorul a primit la muncă patru  persoane fără a le încheia contracte individuale de muncă în formă scrisă anterior începerii activităţii, conform obligaţiei prevăzute de Codul Muncii şi  au fost încălcate prevederile legale referitoare la repausul săptămânal, munca suplimentară, munca în zi de sărbătoare legală, transmiterea datelor în registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic

De asemenea, firma acorda servicii sociale fără deţinerea certificatului de acreditare ca furnizor de servicii sociale, conform prevederilor legale, iar la blocul alimentar lipsea etichetarea anumitor alimente şi nu se făcea  dezinfecţia ouălor.

În urma verificărilor au fost aplicate amenzi, în cuantum total de 57.000 de lei.

„Vreau să trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte oferirea de servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice, care de multe ori sunt tratate, ca şi în acest caz, cu superficialitate. Sunt vârstnici, care ar putea fi chiar părinţii sau bunicii noştri, oameni cu vârste onorabile, care merită respect şi ocrotire. De aceea, îi sfătuiesc pe administratorii unităţilor de acest gen, să respecte normele legale în vigoare pentru a le putea oferi vârstnicilor condiţii decente de viaţă. Atrag atenţia că verificările vor continua în perioada următoare la toate unităţile din judeţ, care desfăşoară acest tip de activitate, chiar dacă nu vor mai fi despuse sesizări de acest gen”, a declarat prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Peste 1300 de braşoveni se află în autoizolare, iar 41 de persoane sunt în carantină
Loading...
loading...
  1. La câte nereguli sunt în acel cămin de bătrâni, amenda este prea mică.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.