blog-logo

Cea de-a patra etapă a Campionatului Național de karting va avea loc la Prejmer

Foto: Dan Străuț

Foto: Dan Străuț

Piloți din toată țara vor participa în acest weekend la a patra etapă a Campionatului Național de Karting Dunlop, care se va desfășura pe circuitul de la Prejmer, aceasta fiind ultima apariția a sezonului de „Mini-Formula 1” în localitatea brașoveană, anunță Federația Română de Automobilism Sportiv.

La start s-au înscris și 10 brașoveni, printre care pilotul de drift Gabi Imre, care este și campion național en titre la karting, Și fiul acestuia, Gabi Imre jr, dar și pilotul de raliu Istvan Soos, de asemenea cu fiul său, vor participa la cursă.

Veteranul etapei va fi tot un brașovean, Dan Spuderka. În vârstă de 61 de ani, Spuderka a intrat în lumea motorsportului în 1972, atunci când a participat la Raliul Tineretului la volanul unei Dacia 1.100.

Alte articole:   Chefi renumiți vă învață să gătiți acasă mâncărurile preferate. Azi, piept de rață cu piure de cartofi și mazăre cu mentă, sos de portocale

După runda de la Prejmer, se vor mai disputa alte curse la București, ultima pe 23 octombrie, atunci când se vor decide și noii campioni.

Evenimentul de la Prejmer se va desfășura în memoria celei care a fost Mihaela Urucu-Brîncoveanu, arbitru în cadrul Colegiului București, decedată în urmă cu 10 zile, la vârsta de doar 32 de ani.

„Mihaela a plecat prea devreme… Ce ne rămâne nouă de făcut este să încercăm să învățăm ce repede trecem pe aici, să arătăm că dincolo de orice suntem o mare familie și că trebuie să știm să fim uniți. Mihaela Urucu a fost un arbitru devotat, care a lăsat în urmă mulți prieteni în colegiu. Desfășurarea etapei de karting de la Prejmer «In memoriam Mihaela Urucu» este modul nostru de a ne arăta aprecierea pentru întreaga sa carieră”, a declarat Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.

Andrei Tomescu are o șansă mare de a-și asigura un nou titlu de campion dacă va reuși să se impună și la Prejmer. În acest moment, acesta are un avantaj de 20 de puncte în fața italianului Gianluigi Franceschini în clasamentul KZ. Fratele său, Gabriel Tomescu, este lider la KFJ, acolo unde Roberto Lucaccioni se află la numai patru puncte în spate, astfel că duelul de la Prejmer va fi mai aprins ca niciodată.

Alte articole:   Raluca Turcan: Majorarea pensiilor cu 40% e o iluzie

Brașovenii care vor să asiste la etapa de la Prejmer vor putea vedea nu doar karturile făcând spectacol, ci și mașina de drift a lui Gabi Imre, care va face câteva demonstrații în pauzele dintre curse, precum și monopostul construit de studenții Universității Transilvania, reîntors recent de la cursa de la Silverstone.

Sâmbătă, ziua va debuta cu antrenamentele libere de la ora 09,00 și se va încheia la ora 20,00, în timp ce duminică de la 08,30 sunt programate antrenamentele libere, iar imediat după cursele propriu-zise. Ceremonia de premiere va avea loc de la ora 14,30. Intrarea va fi gratuită pentru ambele zile.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate