Primăria face noi caiete cu obiective pentru managerii instituțiilor de cultură

mihai costel

Viceprimarul Costel Mihai – Foto: Andrei Paul

Viceprimarul Costel Mihai a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că în perioada următoare vor fi scoase la concurs posturile de manager la trei instituții de cultură subordonate Primăriei Brașov.

„În acest moment se reface documentația pentru ocuparea postului de manager al Teatrului «Sică Alexandrescu». Într-o săptămână și jumătate, maximum două, vom avea finalizat caietul de obiective, care va  făcut public și care stă la baza concursului. După ce finalizăm întreaga procedură  cde la Teatrul «Sică Alexandrescu, în luna septembrie demarăm procedura la Filarmonică, iar apoi urmează Opera. Le organizăm (concursurile – n.a.) pe rând, pentru că avem experiența de anul trecut, când au fost scoase la pachet. Este mult mai oportun să le facem succesiv”, a precizat viceprimarul Brașovului.

Până la finele anului 2016, municipalitatea dorește ca toţi managerii de la instituțiile de cultură să fie pe post cu tot ceea ce trebuie conform legii, pentru a fi depăşită perioada lungă de interimat.

În prezent, conducerea celor trei instituții este asigurată de interimari – Mariana Hudișteanu la Teatrul Sică Alexandrescu, Liviu Mateș la Filarmonică, şi Ovidiu Mezei la operă.

Încă de anul trecut, municipalitatea a încercat să ocupe prin concurs posturile de director la cele trei instituţii de cultură, însă niciunul dintre candidaţi nu a avut proiecte de management convingătoatre pentru comisia de concurs, la nivelul unui oraş de talia Braşovului. Pentru Teatru au fost organizate deja două proceduri, una în vara anului trecut, la care s-au înscris şase candidați, iar cea de-a doua în luna mai a acestui an, cu doi candidaţi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.