Prefectul cere împuşcarea ursului care a atacat un braşovean

ciprian bancilaPrefectul judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, a solicitat de urgenţă Ministrului Mediului şi Pădurilor, derogare pentru recoltarea ursului, care a atacat, joi, un bărbat în vârstă de 64 de ani, provocându-i multiple leziuni.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a întâlnit, joi seara, cu specialişti din cadrul mai multor instituţii braşovene.

Urmare a acestui incident, am convocat o şedinţă, la sediul Instituției Prefectului Județul Brașov, pentru a analiza şi a lua o decizie privind această situaţie deosebit de gravă. La această şedinţă au participat reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Brașov, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei” al Județului Brașov, Comisariatului județean al Gărzii Naționale de Mediu, Direcției Sanitare, Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, RPLP Kronstadt RA Brașov. I-am solicitat d-nei ministru Cristiana Paşca-Palmer derogarea pentru recoltarea ursului, în scopul prevenirii producerii unor cazuri similare, care ar putea pune în pericol vieţile locuitorilor din această zonă”, a declarat prefectul judeţului Braşov, Ciprian Băncilă.

Facem precizarea că, recoltarea urmează să fie executată de către personalul specializat al RPLP Kronstadt RA Brașov, gestionarul fondului cinegetic nr. 18 Timiș.

Menționăm faptul că, acest exemplar de urs se află într-un program de monitorizare derulat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” în colaborare cu RPLP Kronstadt RA Brașov și Ministerul Mediului și Pădurilor fiind cunoscut comportamentul deviat al acestuia (urs habituat).

  1. Prefectura si onorat domnul Ciprian Bancila ar trebui informat ca mai exista si alte exemplare pe Racadau-care vietuiesc printre oameni.copii.masini si mananca de prin containere.rascolesc gunoiul si raspandesc boli si care sunt tot timpul un potential pericol pt locuitorii cartierului – si cea mai buna solutie este CAPTURAREA SI RELOCAREA LOR IN MEDIUL LOR OBISNUIT SI NATURAL – PADUREA. SAU IN REZERVATIE. Ursii-indiferent din ce specie fac parte.sunt animale salbatice-traiesc in padure domnule Prefect- nu in scarile blocurilor.pe la usile magazinelor.prin fata si scara blocului si in curtile oamenilor. Nu glontul este solutia-pt ca fiecare urs impuscat va fi in prealabil ospatat cu carne de om (chiar dupa reteta dumnealui ).Trebuie sa asistam periodic la mutilari si decese ale locuitorilor pt a scapa cartierul de aceste lighioane salbatice ??

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.