Obiectivele liberalilor în Consiliul Local Braşov

adrian opricaLiderul de grup al PNL în Consiliul Local, Adrian Oprică, a prezentat astăzi obiectivele pe care le au liberalii în plan local.

„Acum două zile am participat la o ședință în ceea ce privește finanțarea pe Axa 4 POR, iar fondurile pe care Brașovul îi poate accesa în exercițiul financiar 2014 – 2020 sunt de 392.826.463 de milioane de euro. Grupul consilierilor PNL invită la sediul partidului autorități publice din zona metropolitană, agenți economici, ONG-uri și societate civilă, să elaborăm împreună portofoliul de proiecte conform ghidului de finanțare, în fiecare zi de marți, timp de 30 de zile, între orele 16.00 și 18.00, la sediul de pe strada Lungă nr. 12, iar cei care vor să ne contacteze telefonic o pot face la 0268/419.841”, a precizat Oprică.

El spune că liberalii vor să organizeze o dezbatere publică, pentru a vedea care sunt cerințele și care sunt proiecte care se pot face, pentru că Brașovul trebuie să devină un model de dezvoltare durabilă pe următoarele axe – Educație – înființarea a cinci școli profesionale pe modelul școlii Kronstadt, Infratructură și transport – finalizarea aeroportului, reabilitarea Gării Brașov, care este pe culoarul 4 paneuropean şi transformarea RAT în societate care să ofere transport metropolitan.

„Totodată, Brașovul trebuie să devină cel mai important centru turistic, astfel încât printre proiecte vorbim despre reabilitarea Centrului Istoric, vorbim de noi proiecte în Poiana Brașov și continuarea extinderii domeniului schiabil, astfel încât să se unească Poiana Brașov cu Predealul și Râșnovul, iar dacă vorbim de accesabilitate, turistul trebuie să circule în întreaga zonă metropolitană și să poată vizita obiectivele turistice și culturale”, a declarat liderul consilieri locali din PNL.

PNL continuă proiectul consilier de cartier, început în urmă cu 12 ani

Adrian Oprică a mai anunţat că fiecare consilier local PNL va răspunde administrativ de câte un cartier din muncipiu, chestiune pe care liberalii o fac de 12 ani, ceea ce le-a asigurat un vot majoritar la alegerile locale: „Mulțumită votului cetățenilor, avem 10 consilieri din 27, motiv pentru care vom putea acoperi cu reprezentanți întreg municipiul Brașov”.

Iată repartizarea celor zece consilieri: Adrian Oprică – Tractorul și Bartolomeu, Carmen Țop Ferghete – Răcădău, Rusu Sebastian – Griviței și Gării, Roxana Cojocea – Florilor, Scriitorilor și Poiana Brașov, Ciovică Octavian – Şchei și zona centrală, Sergiu Chifu – Noua, Ciprian Bucur – Stupini şi Centrul Vechi, Mara Iulian, Radu Iov Constantin şi Bădulescu Sebastian – cartierul Astra, cel mai mare cartier al municipiului Braşov (aici este grupată 25% din populaţia municipiului).

 

  1. Cine este acest Oprica si ce treaba are el cu Bartolomeu?

    Reply
  2. Stentul amânat iulie 12, 2016, 2:34 pm

    În campania electorală primarul Scripcaru şi PNL-ul reprezentat de Gabor se spărgeau în figuri cum că vor sprijini construirea unui nou spital în Braşov. S-au lăudat că vor semna un protocol cu CJ-ul în acest sens! Unde e? S-a evaporat din priorităţi?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.