Vibrate!festival, la a doua ediţie

vibrate festivalViceprimarul Adina Durbacă a anunţat organizarea celei de a doua ediţii a „vibrate!festival”, care se va desfăşura în perioada 19-26 iunie, în câteva locuri reprezentative din Centrul Vechi al Braşovului.

Organizatorii au pornit de la ideea că muzica clasică este accesibilă oricui şi se poate cânta în alte spaţii decât cele obişnuite. „Vibrate! Festival” propune publicului concerte muzică de cameră în spaţii neconvenţionale, care promovează în acelaşi timp şi patrimoniul arhitectural al Braşovului.

Primele acorduri ale evenimentului se vor auzi duminică, 19 iunie, la Aula Universităţii, începând cu ora 18:00.

Îndrăgita soprană Leontina Văduva aniversează, alături de braşoveni, în data de 25 iunie, 30 de ani de carieră muzicală, ocazie cu care va susţine un concert eveniment, plin de surprize, la Biserica Neagră.

Ediţia din 2016 a vibrate!festival se încheie printr-un concert special, în aer liber, duminică, 26 iunie, cu o cunoscută interpretă de jazz. Luiza Zan va închide festivalul, alături de interpreţii vibrate!festival, la Bastionul Ţesătorilor.

„Sperăm că acest eveniment va deveni o tradiţie în cultura Braşovului. Avem şansa reală să promovăm patrimoniul cultural braşovean, întrucât festivalul se va desfăşura la Sinagoga Neologă, Biserica Neagră, Bastionul Ţesătorilor, Sala Patria, Aula Universităţii Transilvania, Kruhnen Musik Halle, Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, Coelgiul Şaguna, Tipografia Tea&Coffee House”, a declarat viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.

Alte articole:   Ședința liberalilor pe subiectul Kadas a clarificat lucrurile: interlopii fac legea în PNL și Consiliul Județean Brașov

„Ediţia a doua a festivalului se desfăşoară sub un concept general – aerul. Ne-am inspirat atât din aerul Braşovului, pe care ştim că invitaţii îl vor aprecia, dar şi din valenţa sa simbolică – aerul pe care îl dă arhitectura şi atmosfera Braşovului. Am încercat să avem în vedere ceea ce se numeşte <<turism cultural>>, întrucât artiştii prezenţi vor fi din toată Europa”, a explicat directorul festivalului, violonistul Vlad Maistorovici

„Evenimentele conexe ale festivalului sunt menite nu numai să familiarizeze oamenii cu muzica clasică, ci şi să arate că aceasta este accesibilă oricui”, a menţionat directorul artistic vibrate!festival, Diana Ionescu.

Biletele pentru concerte vor putea fi procurate de la Librăria „Şt. O. Iosif” şi de la Ceainăria „Tipografia” sau online, de pe site-ulwww.biletebrasov.ro. La toate concertele, elevii, studenţii şi persoanele cu dizabilităţi, împreună cu însoţitorii lor, vor avea intrarea gratuită iar pentru restul participanţilor, biletele pentru majoritatea concertelor vor costa 35 de lei, iar pentru concertul din Biserica Neagră va costa 20 de lei. 3 lei din costul fiecărui bilet vor fi donaţi hospice-ului „Casa Speranţei” pentru îngrijirea bolnavilor incurabili.

Mai multe detalii despre eveniment şi program puteţi găsi pe pagina oficială de internet a festivalului – www.vibratefestival.ro.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.