Handbal: Junioarele II ASC Corona Brasov sunt campioane!

junioare II handbal coronaPerformanţă de excepţie pentru junioarele II de la Corona Braşov, care au câştigat finala cu CSM Bucureşti.

În partida de astăzi, fetele de la Corona Braşov au obţinut victoria, în Sala Sporturilor din Târgovişte, cu scorul de 27 – 31.

Jucătoarele antrenate de Mariana Tîrcă şi Eugen Ciulei au început mai ezitant partida, copleşite de emoţii şi din cauza numărul destul de mare de părinţi şi fani care au făcut deplasarea special pentru a le fi alături în lupta pentru titlu. Cu toate acestea, după 15 minute de echilibru, junioarele Braşovului şi-au demonstrat valoarea şi au ţinut aproape în permanenţă la distanţă de cinci goluri echipa adversă. Pentru Corona au marcat: S. Tîrcă 10, Lăcătuş 6, Bucur 4,  Lopătaru 3, Zgîmbău 3, Berbece 2, Zainea 2, Căprar 1.

La finalul partidei, antrenoarea Mariana Tîrcă a spus emoţionată că este extrem de mândră de jucătoarele ei şi că acesta este cel mai important titlu, având în vedere că este obţinut la un nivel mai ridicat de vârstăă, la care se vede mult mai clar valoarea individuală şi de grup.

A fost o finală frumoasă, o finală în care diferenţa a fost făcută în primul rând de talentul fetelor, seriozitatea şi totodată disciplina de care dau dovada în tot ce fac. Sunt de admirat, cred ca sunt pe drumul înaltei performanţe, şi chiar dacă mai au ele scăpări, nu le pot lăsa eu să o ia pe lîngă pentru că promit foarte mult, sunt jucătoare care deja pot să facă faţă şi în liga naţională, bineînţeles treptat, nu dintr-o dată, dar este nevoie să simtă pulsul ligii nbaţionale pentru a creşte şi mai mult în valoare. Este prima generaţie a centrului nostru de copii şi juniori şi iată că am ajuns acolo unde ne-am dorit şi vrem să continuăm pe această linie a performanţei. Este foarte adevărat că este a doua medalie de aur pentru centrul de copii şi junioari, dar consider că aceasta e cea mai importantă, pentru că ultimii doi ani de juniorat demonstrează valoarea intrinsecă a fiecărei jucătoare şi bineînţeles valoarea colectivă ca şi echipă. Eu cred că în acest moment cel puţin trei junioare pot să joace deja la senioare, iar cel puţin cionci pot face faţă alături de echipa mare. Sunt foarte multumită de faptul că patru junioare de la noi sunt în echipa ideală a turneului şi chiar dacă poate mi se va reproşa că sunt subiectivă, eu cred că şi portarul nostru Roxana Ciobanu merita să fie acolo”, a spus Mariana Tîrcă.

Prezent la meci, directorul executiv al clubului Corona, Liviu Dragomir a declarat că este convis că centrul de junioare de la Braşov va da jucătoare valoroase echipelor naţionale şi implicit şi echipei de senioare.

„A fost o victorie binemeritată, echipa a muncit foarte mult şi în final a ieşot campioană, ceea ce ne bucură pe toţi. Mariana Tîrcă le-a antrenat într-un mod profesionist, se vede valoarea ei ca antrenoare în jocul acestei echipe. Avem câteva vârfuri foarte bune, cum ar fi Sorina Tîrcă, Daria Bucur, care în mod sigur vor face pasul către echipa mare, acolo unde va trebui să şi joace. De asemenea, în mod cert şi alte fete din echipa campioană se vor regăsi în lotul senioarelor, nu doar la nivel declarativ ci şi la antrenamente, şi la meciurile care permit prezenţa lor în teren. Încet, dar sigur trebuie să se facă şi această trecere. Avem fete minunante, avem grupe foarte bune şi nu trebuie să trecem cu vederea uşor faptul că şi junioare IV de la club au luat medaliile de bronz, şi au fost la un pas să joace finala mare, dar au pierdut la aruncările de la 7 metri. Deci, chiar avem cu ce ne mândri. Sunt convins că acest centru de la Corona va da permanent valori şi fete cât mai bune care vor întregi loturile naţionale. În consecinţă, vom avea mereu jucătoare care să facă pasul şi către echipa mare”

Şi preşedintele secţiei de handbal, Ioan Preda a spus că a trăit cu emoţie finala de la Târgovişte. „Suntem cu toţii bucuroşi şi fericiţi, avem o echipă minunată şi vom continua acest proiect care se dovedeşte a fi de succes pentru că aduce rezultate foarte bune secţiei de handbal de la Corona. Cred că finala de astăzi a demonstrat clar că avem de unde să aducem jucătoare către echipa mare. Aceste fete trebuie să primească o şansă reală de a juca în liga naţională. Să nu uităm că în acest moment, avem în ţară jucătoare bune care sunt dorite de multe cluburi, şi care au intrat să joace în liga naţională de la 16 ani. Este mare păcat să le avem aici şi să nu le ajutăm să facă acest pas pe care cu siguranţă şi-l doresc şi pe care au demonstrat că îl şi merită. Trebuie să pornim la modul real să facem această trecere a lor către echipa mare”, a spus oficialul braşovean.

Patru jucătoare de la Corona s-au regăsit şi în echipa ideală a turneului: Daria Bucur (cel mai bun inter drept), Sorina Tîrcă (cel mai bun inter stîng), Andreea Zgîmbău (cea mai bună extremă dreapta) şi Ana Maria Lopătaru (cea mai bună extremă strînga). De asemenea, Daria Bucur a primit şi premiul pentru cea mai bună apărătoare, iar Sorina Tîrcă a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului final.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate