Protocolul pentru Centrul de formare educaţională în domeniul aeronautic din Braşov a fost semnat

Foto: Andrei Paul

Foto: Andrei Paul

Colegiul Tehnic Transilvania va avea, de la toamnă, prima clasă de tehnicieni în aviație din România care va funcționa în parteneriat cu Airbus Helicopters. Ieri, primarul George Scripcaru, împreună cu reprezentanții partenerului privat, precum și ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov şi ai Colegiului Tehnic Transilvania au semnat protocolul de parteneriat pentru crearea Centrului de formare educaţională în domeniul aeronautic din Braşov, protocol aprobat în ultima ședință a Consiliului Local Brașov.

Foto: Andrei Paul

Foto: Andrei Paul

”Este un lucru bun că se reia o tradiție care a existat la această școală și este un pas important în ceea ce privește acest domeniu de activitate. Este un nou început cu perspectivă bună, maqi ales că am certitudinea că activitatea de la Ghimbav se va amplifica. Astfel de parteneriate sunt foarte importante atât pentru componenta investițională, pentru că fabricile își doresc forță de muncă specializată, cât și pentru componenta educațională, pentru că programa va fi actuală și orientată exact pe necesități, și pentru copii, care trebuie să se regăsească pe piața muncii cu o meserie în mână. Orice astfel de parteneriat este un pas înainte în acest domeniu”, a declarat primarul George Scripcaru.

„Este o bucurie să ajungem să concretizăm aceste acțiuni, în contextul actual economic. Acest protocol vine în urma înființării unei noi companii ce se va deschide anul acesta, și 350 de specialiști își vor găsi loc la noi în companie. Acest parteneriat vizează și actualizarea curiculei, și ca brașovenii să aibă un loc de muncă. Sper ca în toamnă și anii următori să bem această șampanie a succesului”, a declarat Mirela Petcu, manager de resurse umane și manager de proiect Airbus Educational Project.

Colegiul își dorește toate specializările din domeniul aeronautic

Potrivit Danielei Felegean, director adjunct Colegiul Tehnic Transilvania, prima clasă va avea 28 de elevi, care vor beneficia de prioritate la angajare în cadrul fabricii de elicoptere a Airbus Helicopters de la Ghimbav. ”Atelierele sunt pregătite deja, până la toamnă vor veni și dotările, din această toamnă această clasă a noua va fi deja formată”, a precizat reprezentantul Colegiului Transilvania.

O a doua specializare posibilă, disponibilă din anul școlar 2017-2018 este cea de tehnician în aparate de bord.

”Am depus cererea de acreditare pentru această specializare la Ministerul Educației. Ne dorim să avem toate calificările de nivel 3 și 4 (școală profesională și respectiv liceu, n.r.), în domeniul aviatic. Protocolul care se semnează e un pas foarte important atât pentru colegiu, cât și pentru învățământul preuniversitar. Este o îmbinare foarte bună între partea educațională și cerințele mediului economic”, a precizat Daniela Felegean.

Pe de altă parte, primarul George Scripcaru a declarat că a discutat și cu reprezentanții premium Aerotec, care au de asemenea în plan investiții noi la Ghimbav, iar aceste investiții ar putea fi făcute chiar mai repede decât era planificat, lucru care de asemenea va crește necesarul de muncitori calificați și specialiști în domeniul aeronautic, și deci șansele de agajare ale absolvenților Centrului de formare profesională în domeniul aeronautic de la Colegiul Transilvania.

Obligațiile părților

Potrivit protocolului, Municipiul Brașov se obligă să asigure funcționarea Colegiului Tehnic Transilvania prin alocarea fondurilor necesare în vederea asigurării unui proces educațional cu un nivel calitativ ridicat, inclusiv pentru reabilitarea imobilelor aparținând colegiului, și să promoveze oferta educațională a Colegiului.

Airbus Helicopters se va implica în dotarea laboratoarelor și atelierelor pentru instruire practică de la Colegiul Tehnic Transilvania, va asigura accesul cadrelor didactice la formarea specifică în funcție de nevoile de formare ale acestora și se obligă să angajeze cu prioritate absolvenți ai Colegiului Tehnic Transilvania. Totodată, elevii vor putea face practica de specialitate în fabrica de la Ghimbav.

Inspectoratul Școlar Județean Brașov organizează activitatea de promovare a ofertei educaționale a Colegiului, asigură în mod eficient consilierea și orientarea elevilor și susține planul de școlarizare propus de Colegiul Tehnic Transilvania.

Colegiul Tehnic Transilvania realizează efectiv școlarizarea elevilor, pe durata protocolului, care este încheiat pe termen nelimitat.

  1. Asta e win win pt ca si tanti Bucur candideaza la ca consiliera la psd. Au pastrat frisca pentru ultima 100. Da cine e fraier sa puna botu la savarina lor?

    Reply
  2. Apropo. Sub numele managerei de proiect Mirela Petcu se ascunde o firma CCT Consultants care e a parlamentarului …. Varujan Pambuccian. E bine de stiut.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.