Cursuri de formare profesională organizate în luna iunie 2016

ajofm brasovÎn luna iunie 2016 şomerii braşoveni se pot înscrie gratuit la nouă cursuri de formare profesională pentru mai multe meserii.

Perioada preconizată pentru începerea acestor 9 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 23 – 30 iunie  2016.

Cursurile de calificare sunt pentru următoarele meserii: cofetar-patiser, manager resurse umane, brutar, recepționer hotel, ospătar, montator pereți plafoane din gips-carton, sudor si infirmieră.

Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: studii superioare pentru cursul de manager resurse umane; liceul pentru cursul de recepționer hotel; școală profesională de profil tehnic pentru cursul de sudor; studii minime obligatorii pentru cursurile de : cofetar-patiser, brutar, ospătar, montator pereți și plafoane din gips-carton și infirmieră.

Durata cursurilor este de 2 luni pentru cursul de manager resurse umane; 3 luni pentru cursurile de brutar si recetioner hotel ; 6 luni pentru cursurile de cofetar-patiser, ospătar,  montator pereți și plafoane din gips-carton, sudor si infirmieră.

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Documentele necesare inscrierii la un program de formare profesionala sunt următoarele:

  • actul de identitate, în original şi copie;
  • certificat de naştere, în original şi copie;
  • actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
  • actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice
  • cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament ;
  • recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Brasov, Str. Lungă, Nr.1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int.114, 124.

Loading...
  1. Buna. Se pot face online? Multumesc!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via