Strategie pentru traseele de biciclete din Poiana Braşov

downhill

Municipalitatea a stabilit cele trei trasee pentru biciclete care vor fi amenajate în masivul Postăvarul şi între Poiana Braşov – Poiana de jos, şi are în plan şi un “alpine coaster”, care ar putea spori oferta de petrecere a timpului liber în Poiană pe timp de vară.

Este vorba despre două trasee de coborâre, situate în partea vestică a domeniului schiabil, între pârtiile Subteleferic şi Lupului, şi despre un traseu pentru copii şi familie, în partea estică, între Poiana Braşov şi Poiana de Jos, în zona Ruia – Cabana Junilor – drumul vechi. Fiecare dintre cele trei trasee va avea o lungime de aproximativ cinci kilometri.

“Se lucrează la proiectele tehnice, iar Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice (ICAS) pregăteşte proiectul de schimbare a încadrării funcţionale a terenului, în <pădure -parc>. În următoarea perioadă vom avea proiectele tehnice, care vor stabili toate detaliile. În următoare şedinţă a Consiliului Local vom propune proiectul de hotărâre de schimbare a încadrării funcţionale a terenului. Odată cu deschiderea axelor de finanţare prin Programul Operaţional Regional, va fi depusă o cerere de finanţare pentru realizarea acestor amenajări, dar este posibilă şi finanţarea de la bugetul local. Consider că aceste trasee de biciclete vor reprezenta încă un atu pentru ca turiştii şi braşovenii să vină în Poiana Braşov pe tot parcursul anului, nu numai în sezonul de schi”, a declarat primarul George Scripcaru.

Potrivit primarului, amenajările ce vor fi efectuate nu vor afecta fondul forestier, iar în porţiunile de pe pârtile de schi se vor realiza amenajări care să protejeze domeniul schiabil.

Alpine-Coaster_1_front_largeÎn ce priveşte posibilitatea montării unui “alpine coaster”, un fel de bob pe şine care foloseşte forţa gravitaţionalpă pentru mişcare, aceasta va fi analizată odată cu procedura de transformare a terenului în pădure-parc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.