Încă o echipă de junioare de la Corona merge la turneul final

HANDBAL BRASOV junioare IVEchipa de junioare IV de la clubul Corona Braşov, antrenată de Mihaela Seifer, s-a calificat în acest weekend la turneul final al campionatului naţional de junioare, aceasta fiind a doua grupă de la Corona care merge în ultima fază a competiţiei, după echipa de junioare III, antrenată de Alin Bondar şi Eugen Ciulei, care a obţinut calificarea săptămâna trecută.

Micuţele handbalistele ale Coronei au început excelent competiţia care s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă, la Braşov. Vineri, deşi au avut nu mai puţin de trei meciuri de jucat, junioarele Mihalei Seifer şi-au trecut în cont trei victorii: 19-7 cu Lacul Ursul Sovata, 23-13 cu CS Sighetul Marmaţiei, 18-14 cu CSŞ Dinamo Braşov, care le-au dus în „finala” turneului, acolo unde au întâlnit echipa Pegasus Târgu Mureş. Copleşite de emoţii, micuţele handbaliste au greşit foarte mult şi au pierdut partida cu scorul de 17-8, înfrângere care nu a pus însă în pericol calificarea la turneul final.

La finalul competiţiei, antrenoarea Mihaela Seifer a declarat că a fost un turneu bun, dar că este convinsă că se putea mai bine, mai ales în finala pentru locul I, jucată cu Pegasus Târgu Mureş. „Pentru noi a fost un turneu bun în care ne-am îndeplinit obiectivul propus, şi anume să ne calificăm la turneul final. Acesta este un lucru important pentru noi, mai ales că an de an am fost prezenţi în faza finală a campionatului. Chiar dacă vineri am obţinut trei victorii şi am făcut trei meciuri bune, îmi pare rău pentru fete că nu au reuşit să joace la adevărata lor valoare în meciul cu Pegasus, lucru care a dus la scorul de pe tabelă şi la multe lacrimi la finalul jocului. Sunt însă mici şi cu siguranţă au multe de învăţat, iar din exeprienţa mea pot spune că înfrângerile şi dezamăgirea pe care o simţi la finalul unui joc pierdut în care eşşti conştient că puteai fi mai bun, le va motiva şi mai tare pentru faza finală a campionatului, acolo unde mergem să ne batem pentru un loc fruntaş. Eu sunt mândră de ele şi le felicit pentru ce au realizat pînă acum şi am mare încredere că împreună putem creşte frumos”, a spus antrenoarea Coronei.

Imediat după premierea pe care a făcut-o la finala turneului, Liviu Dragomir, directorul executiv al clubului Corona a spus că este bucuros că secţia de handbal a clubului demonstrează că Braşovul are o pepinieră valoroasă. „Fără doar şi poate rezultatele Centrului de copii şi juniori de la Corona vorbesc de la sine despre viitorul handbalului braşovean. Faptul că suntem deja calificaţi cu echipele de junioare III şi IV la turneul final, iar săptămâna viitoare se luptă penttu calificarea în faza finală şi junioarele II, ne face să fim mândri de aceste sportive care reprezintă viitorul handbalului de la Corona precum şi de antrenorii care le pregătesc. Proiectul secţiei de handbal de la Corona este unul care are deja o bază solidă, iar din sezonul viitor, în care vom avea piramida completă, de la junioare V până la junioare I, lucrurile vor merge şi mai bine pentru că trecerea spre echipa mare se va face şi mai uşor. Avem mare încredere că suntem pe drumul cel bun şi îi felicit pe toţi cei care au pus umărul la ceea ce se întâmplă la secţia de handbal şi nu numai, pentru că, e ştiut faptul că rezultate foarte bune, apar la toate secţiile clubului iar acest lucru trebuie să fie un real motiv de mândrie pentru noi şi pentru toţi braşovenii iubitori de sport”, a spus oficialul Coronei.

Săptămâna viitoare este rândul echipei de junioare II de la Corona, antrenată de Mariana Tîrcă să intre în focurile calificării la turneul final. În cel de-al doilea turneu semifinal, care se va desfăşura în perioada 27-29 la Lazarea, jucătoarele antrenate de Mariana Tîrcă vor juca în compania echipei echipelor LPS Brăila, CSŞŞ Petroşani şi LPS Slatina. Faza finală a competiţiei este programată în perioada 8-10 iunie pe un teren care va fi stabilit după turneul semifinal II.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via