Consilierii locali trebuie să decidă continuarea programului Primul Ghiozdan

primul ghiozdan primaria brasovConducerea Primăriei Brașov solicită Consiliului Local să aprobe continuarea măsurilor de sprijin prin acordarea pachetului cu rechizite şcolare „Primul ghiozdan” copiilor înscrişi în  clasa pregătitoare şi clasa I, anul şcolar 2016-2017, în unităţile de învăţământ din municipiul Braşov a căror părinţi sau, după caz, reprezentanţii legali au domiciliul în municipiul Braşov.

„Justificarea acestor facilităţi urmăresc atât prevenirea sau limitarea unor situaţii de dificultate cu care se confruntă familiile cât şi crearea unor şanse egale pentru dezvoltarea copiilor lor. De asemenea, se urmăreşte accesul tuturor copiilor la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar. Acordarea pachetului cu rechizite şcolare reprezintă un sprijin acordat familiilor în vederea diminuării efortului financiar depus pentru asigurarea celor necesare pentru înscrierea copiilor la cursurile şcolare”, au prezentat ca argumente repreentanții Primăriei.

Pentru a nu se creea o situaţie de discriminare a copiilor, pachetul de rechizite din cadrul programului „Primul ghiozdan” trebuie acordat tuturor copiiilor înscrişi în  clasa pregătitoare şi în clasa I, anul şcolar 2016-2017.

Acordarea pachetului cu rechizite „Primul ghiozdan” se va realiza de către Direcţia de Servicii Sociale Braşov cu sprijinul unităţilor de învăţământ.

Conţinutul pachetului cu rechizite şcolare este cel stabilit prin ordinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Pachetele cu rechizite se vor acorda copiilor înscrişi în clasa pregătitoare, în valoare maximă de 80 de lei şi copiilor înscrişi în clasa I-a, în valoare maximă de 100 de lei, finanţarea urmând să fie asigurată de la bugetul local al municipiului Braşov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.