Junioarele III de la Corona s-au calificat la turneul final

handbal junioare-II-si-IIIEchipa de junioare III a clubului Corona Braşov s-a calificat la turneul final al Campionatului Naţional de junioare şi se va lupta la începutul lunii iunie pentru a reuşi o clasare cât mai bună la finalul sezonului.

Junioarele Coronei, antrenate de Alin Bondar şi Eugen Ciulei, au terminat pe locul doi cel de-al doilea turneu semifinal de la Târgu Neamţ, cu următoarele rezultate: Corona – LPS Iaşi 24-13, Corona CSŞ 2 Bucureşti 21-20, Corona – LPS Brăila 22-25. Clasamentul turneului a fost următorul: 1. LPS Brăila, 2. Corona Braşov, 3. LPS Iaşi, 4. CSŞ 2 Bucureşti.

La finalul competiţiei, antrenorul junioarelor III de la Corona, Alin Bondar, a declarat că este mulţumit de jucătoarele pe care le pregăteşte, mai ales că acestea şi-au îndeplinit obiectivul fixat, şi anume calificarea la turneul final.

„A fost un turneu greu peste care am trecut cu bine. Sînt foarte mulţumit având în vedere că în acest sezon am făcut un mare pas înainte. Dacă în campionatul trecut am terminat în primele 12 echipe, în actuala ediţie deja suntem în primele opt şi cu siguranţă ne vom bate pentru un loc şi mai bun la turneul final. Nu va fi uşor, dar nu avem niciun fel de presiune pe umeri, vom merge să ne jucăm şansa şi de ce nu, cu puţin noroc am putea termina sezonul cu o mare şi frumoasă surpriză. Chiar cred că avem o echipă frumoasă, cu jucătoare talentate de care, aşa cum am mai spus când am avut ocazia, se va mai auzi în handbalul braşovean. Sunt mândru de fete şi de ceea ce au realizat până acum şi am mare încredere că putem realiza şi mai mult împreună”, a spus antrenorul Coronei.
După calificarea la turneul final, echipa Coronei a avut parte de o frumoasă surpriză la pensiunea la care a fost cazată, gazdele aşteptându-le pe fete cu un tort pe care scria „Corona Braşov”. „A fost un gest foarte frumos al gazdelor de la pensiune, care au făcut totul ca noi să ne simţim bine şi care fără nici o implicare din partea noastră, le-au făcut fetelor o surpriză apreciată de toată lumea”, a mai adăugat Alin Bondar.

Echipa de junioare III nu este singura echipă de la Corona rămasă în competiţia naţională, la fel stând lucrurile şi în ceea ce priveşte echipa de junioare II, antrenată de Mariana Tîrcă şi cea de junioare IV, antrenată de Mihaela Seifer. Dacă junioarele II mai au de aşteptat puţin până la al doilea turneu semifinal, junioarele IV vor juca vineri şi sâmbătă, la Braşov, pentru un loc la turneul final al campionatului.

Micuţele handbaliste antrenate de Mihaela Seifer sunt în grupa I, alături de CS Sighetul Marmaţiei (meciul se va juca vineri, ora 13.00 + Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi), CSŞ Dinamo Braşov (vineri, ora 19.30) şi CS „Lacul Ursu” Sovata (vineri dimineaţă, ora 9.00).

„Fără doar şi poate vrem să păstrăm tradiţia ultimilor patru ani la Corona şi să ne calificăm la turneul final al campionatului, acolo unde ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă şi să încheiem sezonul pe un loc cât mai bun. Chiar dacă vorbim de nişte fetiţe, ambiţia şi dorinţa de a realiza lucruri frumoase în acest sport este foarte mare, aşa că în mod sigur vor lupta pentru un loc la turneul final”, a spus Mihaela Seifer.

În altă ordine de idei, şase junioare II de la Corona, Daciana Hosu, Sorina Tîrcă, Daria Bucur, Cristina Creţu, Ana Maria Lopătaru şi Claudia Lăcătuş se află împreună cu antrenoarea Coronei şi a naţionalei de junioare, Mariana Tîrcă, în Franţa, acolo unde vor juca trei partide de verificare în compania selecţionatei Franţei.

Turneul semifinal II la junioare II se va desfăşura în perioada 27-29 mai (locaţia nu a fost încă anunţată) iar Corona va juca împotriva echipelor LPS Brăila, CSŞ Petroşani şi LPS Slatina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.