blog-logo

Oameni de lângă noi: Nicolae Deaconescu

Nicu DeaconescuCu ocazia săptămânii voluntariatului, newsbv.ro vă va prezenta oamenii de lângă noi care au optat să se pună în slujba comunității.

Sunt oameni pe lângă care trecem zilnic, pe stradă, oameni care nu ies cu nimic în evidență, care nu vor titluri sau medalii. Sunt eroii necunoscuți ai zilelor noastre…

Nicu, cum îi spun prietenii, are 23 de ani și este kinetoterapeut. Este voluntar în cadrul Asociației de Servicii Sociale Scut, de un an jumătate.

Motivul pentru care s-a hotărât să facă voluntariata fost acela de a vedea cum decurge recuperarea la domiciliu, „pentru a-mi spori cunoștințele de kinetoterapie investind timpul liber pe care îl am, pentru a ajuta și cunoaște oameni noi”, spune Nicolae Deaconescu.

„Ajut în recuperarea la domiciliu prin aplicarea unui program de exerciții de gimnastică, dar și la diversele evenimente care au loc în cadrul asociației: Biblioteca vie, Concertul de Crăciun, curățenie sau cumpărături”, ne spune voluntarul Asociaţiei Scut.

Alte articole:   SR Brașov, victorie în deplasare, cu CSO Plopeni

Q&A

Rep.: Povestește-ne cea mai emotionantă sau de impact întâmplare din activitatea ta de voluntar.

Nicolae Deaconescu: După desfășurarea programului de exerciții, doamna la care mă aflam mi-a descris experiența avută de-a lungul vieții, întâmplările prin care a trecut și ce învățăminte a tras din ele. Emoționată și copleșită de multitudinea trăirilor, printre lacrimi m-a luat de mână și mi-a spus că o să fie bine, cuvintele încă își păstrează puterea: ,,Dar de acum va fi bine”. Rareori mă las dus de complexitatea sentimentelor, să le dau voie să mă trăiască, dar în acel moment în care o tristețe grea s-a lăsat asupra mea, am putut simți în tot corpul cum speranța se ridică și prin comparație cu clipa pe care tocmai o simțisem, o alta s-a așezat, copleșitoare, de calm și încredere. Astfel de momente sunt rare, inclusiv în cadrul familiei mele, faptul că am avut parte de un moment așa profund cu o persoană pe care abia începeam să o cunosc, mi-a schimbat percepția despre viață și despre interacțiunea cu ceilalți oameni. Sunt recunoscător pentru această experiență, pentru toate cele pe care le-am trăit și pentru cele care vor urma.

Alte articole:   Pâinea şi produsele de panificaţie nu reprezintă un vector de transmitere a coronavirusului

Rep.: Spune-ne de ce crezi că ar trebui ca oamenii din comunitate să facă voluntariat?

Nicolae Deaconescu:  Pentru că orice schimbare care are loc la nivel de comunitate, va aduce beneficii tuturor celor care o formează, voluntariatul duce la o interacțiune mai profundă între oameni, schimbă percepții, te ajută să te cunoști. Experiențele dobândite duc la o încredere mărită în tine și în abilitățile tale, te deschizi față de nevoile celor în cauză, dezvolți compasiune, iar problemele tale tind să fie dintr-o dată mult mai ușor de rezolvat.

Rep.: Ce înseamnă Săptămâna Națională a Voluntariatului pentru tine?

Nicolae Deaconescu:  Momentul în care se aduc în față rezultatele obținute; se instigă la voluntariat, compasiune și investirea timpului liber în experiențe extraordinare; o săptămână cu activități diverse care stimulează distracția, bucuria și plăcerea de a zâmbi.

Alte articole:   Coliban câștigă Primăria Brașov. Veștea rămâne președinte la Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate