blog-logo

Oameni de lângă noi: Silvia Ioana Stanciu

silvia ioana stanciuCu ocazia săptămânii voluntariatului, newsbv.ro vă va prezenta oamenii de lângă noi care au optat să se pună în slujba comunității.

Sunt oameni pe lângă care trecem zilnic, pe stradă, oameni care nu ies cu nimic în evidență, care nu vor titluri sau medalii. Sunt eroii necunoscuți ai zilelor noastre…

„«Să nu pierzi niciodată copilul din tine» – adevărate cuvinte mi-au fost date urechilor să aud. Acestea erau rostite de către profesoara mea de istorie la sfârșitul clasei a opta. A urmat o perioadă de dezvoltare a mea, de formare. La finele acestei perioade am plecat din anturajul, stilul de viață și gândirea învățată până atunci. În continuare am descoperit un cu totul alt stil de viață, un alt raport de valori. Adaptându-mă la acel stil, încet, încet tot ce clădisem până în acele momente a fost dărâmat și luat de la capăt. Nu mă simțeam rău, din contră, experimentam ceva nou, care aparent îmi plăcea”, ne spune Silvia Ioana Stanciu, voluntar la Centrul de Copii și Tineret Sf. Sebastian din Brașov.

Alte articole:   VIDEO Primele declarații ale primarului George Scripcaru după închiderea urnelor

Nu cu mult după intrarea în noul stil de viață, o persoana înaltă (Flavius Sebastian Sava), care impune respect prin simpla prezență, a venit la Silvia în clasa pentru a le prezenta avantajele voluntariatului și activitățile desfășurate în cadrul Asociației pe care el o conducea nu de mult timp.

„Ascultând ideile pe care el le avea, curajul pe care-l demonstra prin acele cuvinte, inima era plină de sentimente care pentru mine erau de nedescris. Vedeam cum era sigur pe tot ceea ce spune, știa să se facă ascultat şi respectat, acest lucru  nu era prea des văzut în noul meu colectiv. El ne-a invitat într-o după-amiază în locul în care urma să ne desfășurăm activitățile pe care ni le redase cu atâta încredere de sine și cu atâta drag”, povesteşte Silvia.

Cursurile și întâlnirile pe care le avea i-au oferit posibilitatea de a vedea dincolo de tot ce îi era prezentat în noul liceu, simțeam că face ceva pentru a-şi găsi fericirea, mprturiseşte tânăra.

Alte articole:   27 septembrie - Ziua mondială a turismului (ONU)

O perioadă destul de lungă a ales să-şi găsească fericirea în alte lucruri mai mici: „Aceasta decizie am luat-o din cauza unei neînțelegeri, astfel pierzând din nou «copilul din mine», revenind la prea-noul meu stil”.

În luna octombrie a anului trecut, foștii ei colegi voluntari au organizat „Întâlnirea Tinerilor din Zona Metropolitană Brașov”, la care a participat bucuroasă, ajutând cu pregătirile de pe ultima sută de metri înaintea venirii tuturor la work-shop-urile organizate de colegii volutari și de profesorii care au răspuns invitației asociației pentru a susține dezbateri pe diferite teme de discuție.

„Ulterior, colegul care a rămas «un voluntar conștiincios» m-a anunțat că se fac noi recrutări de voluntari. Cum am auzit aceste cuvinte, am simțit efectiv o explozie de bucurie, de sentimente, de trăiri. În următoarele zile până la recrutări gândul nu mi-a fost altundeva decât la faptul că-mi pot reface fericirea și sentimentul de bine. De atunci, de fiecare dată când sunt solicitată pentru a face ceva, răspund afirmativ, indiferent de cerință, oră sau greutatea actului în sine”, îşi încheie povestea Silvia Ioana Stanciu.

Alte articole:   Coliban câștigă Primăria Brașov. Veștea rămâne președinte la Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate