Descindere cu mascaţi pentru salvarea a 28 de căţei

Descindere cu mascaţi pentru salvarea a 28 de căţei

caine jigarit brasov

10.35 Reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni au ținut să precizeze că a fost o acțiune foarte bine pusă la punct, iar meritul revine atât Primăriei Brașov, care prin Serviciul Public de Gospodărirea Animalelor au preluat animalele împreună cu AMP, dar și Direcției Sanitar-Veterinare, care s-a ocupat de obținerea mandatului de percheziție.

„Este cel mai grav caz întâlnit de noi oână acum. Sunt 28 de câini și de trei pisici, care se aflau într-o începăere și în bucătărie. Erau ținuți mai rău decât sunt ținute animalele în grajduri. Era o mizeri de nedescris îninterior. Stratul de fecale ajunge la 20 de centimetri grosime. Unii câini erau legați cu șanțuri de patsau de dulapuri. Erau lipsiți de lumină, cu boli de piele, necastrați și s-au înmulțit între ei. Este un focar de infecție și pentur oameni, și pentru animale”, ne-a declarat Paula Ciotloș, purtătorul de cuvânt al Asociației Milioane de Prieteni.

9.40 Cea mai fericită pentru intervenția polițiștilor este vecina care stă în același imobil unde erau ținuți în condiții insalubre câinii. Femeia spune că nu putea dormi noaptea din cauza lătrăturilor și că de mulți ani a fost terorizată de stiuaţia creată şi a trăit tot timpul cu teama că vor scăpa câinii şi o vor ataca sau că se va îmbolnăvi din cauza animalelor.

Vecina spune că a vorbit şi cu mama proprietarei, care îi promitea în fiecare lună că va rezolva situaţia, dar nu s-a întâmplat nimic.

9.00 Din cauză că proprietara garsonierei a refuzat să deschidă ușa garsonierei unde erau înghesuiți cei 20 de câini, în condiții greu de imaginat, oamenii legii au pus în practica mandatul de percheziție. Aceștia au spart ușa și au scos proprietara din locuință.

Apoi, reprezentanții SPGA și ai Asociației Milioane de Prieteni au început să scoată, pe bâjbâite, pentru că nu există lumină, unul câte unul, cățeii: jigăriți, bolnavi. O duhoare de nedescris răzbătea pe ușa spartă de polițiști.

CLICK pe poze pentru a se mări!

8.30 Reprezentanții autorităţilor au descins în forță luni dimineață pe str. Simion Bărnuțiu, la imobilul de la nr.1, într-o garsoniera aflată la parterul unei vile.

Potrivit oficialilor prezenți la fața locului, aici există suspiciunea ca sunt ținuți mai mulți câini în cuști, fără lumină sau alte condiții necesare unei vieți normale. Este prezent reprezentantul Poliției animalelor din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare Brașov, Mihaela Babii, și ai parchetului, dar și reprezentanții ai Serviciului Public deGestinare a Animalelor din Primăria Brașov și ai Asociației Milioane de Prieteni.

Poliția animalelor a obținut mandat de percheziție după ce proprietara a refuzat, în nenumărate rânduri (s-au purtat „negocieri” din noiembrie), să stea de vorbă cu reprezentanta DSV. Oamenii legii au informaţii că aici sunt ţinuţi mai mulţi câini înghesuiţi în cuşti.

revenim cu foto şi video

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.