Olimpicii la informatică brașoveni n-au bani să-i bată pe americani acasă la ei

Olimpicii la informatică brașoveni n-au bani să-i bată pe americani acasă la ei

olimpici informatica brasovSpunem deseori că olimpicii noștri sunt cei mai buni ambasadori. Suntem mândri de performanţele lor tocmai pentru că ştim că în spatele medaliilor sunt sacrificiile părinţilor, generozitatea profesorilor şi pasiunea elevilor pentru diferitele materii de studiu.

Vă propunem un exerciţiu de solidaritate în numele celor 13 elevi de la Colegiul Naţional de Informatică Grigore Moisil din Brașov care au fost selectaţi să participe la concursul internațional de informatică „American Computer Science League” (ACSL).

În ultimii 12 ani, echipele Colegiului Grigore Moisil din Braşov au obținut de cele mai multe ori locurile I sau II în etapa finala din Statele Unite. Evoluția echipelor  până în prezent, cât și faptul că s-au calificat si anul acesta la această etapă de peste ocean, îi motivează pe membrii echipei să se întoarcă victorioşi şi de data aceasta. Etapa finală va avea loc în data de 28 mai 2016 în Nashua, New Hampshire, SUA.

De menţionat este faptul că cei 13 elevi selectaţi pentru concursul ACSL au obţinut rezultate deosebite la olimpiada de informatică faza judeţeană şi naţională, iar delegaţia elevilor noştri este structurată pe trei categorii: Junior 5, Intermediate 5 şi Senior 3.

Singurul impediment al obţinerii medaliilor în acest concurs îl reprezintă faptul că  niciunul dintre membrii celor trei echipe nu poate acoperi cheltuielile de cazare și transport necesare participării la acest concurs (aproximativ 2.500 USD/persoană). În acest sens, elevii braşoveni fac apel la bunăvoința dumneavoastră pentru a fi sprijiniţi din punct de vedere financiar pentru a putea participa și la această etapă, având ca scop promovarea valorilor școlii românești peste ocean.

Pentru firmele care doresc să susţină echipa olimpicilor noştri se poate încheia un contract de sponsorizare, care să aibă drept clauză publicitatea sponsorului pe teritoriul SUA.

ACSL este un concurs de programare de mare prestigiu ce se desfăşoară de 37 de ani, la care participă peste două sute de echipe din Statele Unite, Canada, Europa, Africa și Asia, iar cele mai bune echipe sunt invitate să participe la etapa finală All-Star ce are loc pe teritoriul Statelor Unite- Nashua HS South, 36 Riverside St, Nashua, NH 03062.

Pentru orice alte informaţii suplimentare, puteți solicita detalii de la Prof. Manuela Șerban- cmanucas@gmail.com

 

 

Loading...
  1. Poate se implica sa-i ajute pe copii ăștia minunați , unul din candidații la primărie pe care -i toți promovați pe aici ( sau cucoana aia de se tot plimba pe banii statului – Grecea ) așa ne putem da seama de ce pot face dumnealor . Ca asta e o problema minora de rezolvat pe lingă ce-i așteaptă la primărie .

    Reply
  2. O ocazie extraordinara pentru parlamentarii Romani . Ar fi un gest extraordinar daca intr-o sigura zi are incepe sedinta de lucru a Parlamentului cu o donatie de cate 100 de euro pentru a sustine acesti tineri de valoare.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.